Hobe België – Een mooie en warme jas voor elk gebouw

Wie zijn huis of bedrijfspand wil renoveren, kan dankzij Hobe België twee vliegen in één klap slaan. Een sierlijke gevelbepleistering geeft elk gebouw weer een geslaagde facelift en bovendien gaat dankzij het ingenieuze isolatiesysteem de energiefactuur met reuzensprongen naar omlaag. Zelfs kandidaat-bouwers realiseren hun wildste dromen dankzij het pleisterwerk.

Stefan Thijs.

Hobe is een afkorting die staat voor ‘Holland en België’, maar dat doet het bedrijf uit Houthalen-Helchteren eigenlijk wat tekort. Het aanleveren van gevelbepleistering op isolatieplaten in opdracht van particulieren, de overheid en industriëlen heeft Hobe intussen ook over de grenzen heen een ijzersterke reputatie opgeleverd. Aangezien de pleistertechniek met de isolatie uiterst geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie doen veel aannemers, projectontwikkelaars en sociale huisvestingsmaatschappijen hun voordeel bij het bedrijf van Stefan Thijs. “Heel wat gebouwen die toe zijn aan een grondige renovatie worden tegenwoordig ook grondig geïsoleerd. Wij bieden verschillende systemen aan – zoals STO, KNAUF, Caparol, Parex, Quick-Mix, Cantillana… die isolatie & sierpleister combineren,” legt de zaakvoerder uit. “Eerst zorgen we ervoor dat het hele bouw goed geïsoleerd wordt en nadien brengen we het sierpleisterwerk aan naar de wens van onze klant. De verschillende systemen zijn vergelijkbaar. Het prijsverschil hangt vooral af van welk type isolatie en pleister de klant verkiest. Dikkere isolatieplaten kosten wat meer, maar zijn beter op lange termijn aangezien het terugverdieneffect inzake energiebesparing veel groter is.”

“Heel wat gebouwen die toe zijn aan een grondige renovatie worden tegenwoordig ook grondig geïsoleerd. Wij bieden verschillende systemen aan.”

Enorme voordelen

Hobe is ondanks de crisis blijven groeien en wordt vaak gesolliciteerd bij grote bouwprojecten in Brussel, Antwerpen en Charleroi. De particuliere sector wordt met hetzelfde respect behandeld bij Hobe. “Een koppeltje met een rijwoning krijgt bij ons dezelfde sterke service als de projectontwikkelaars met hun duizenden vierkante meters. Alleen dankzij zo’n instelling is ons bedrijf al 20 jaar een vaste waarde. De voordelen van sierpleisterwerk zijn enorm. Er moet amper nog iets veranderen aan de rest van het gebouw. Alleen worden er door de isolatie langere raamtabletten en dakoversteken geïnstalleerd. Wie bij een renovatie kiest voor een muur in facadesteen moet deze ook extra verstevigen. Dat betekent onder meer de funderingen opnieuw uitgraven en uitbreiden, wat een helse klus kan zijn. De systemen die Hobe aanbiedt, zijn vederlicht en bijgevolg is het een kwestie van weken om een gebouw een mooie en warme jas aan te meten: solide isolatie en fraaie bepleisterde gevels. Bijkomend voordeel is dat er door deze technologie geen koudebruggen meer overblijven en dus ook vochtproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Centrum Zuid 2403, 3530 Houthalen-Helchteren
Tel.: 011-40 37 20, www.hobe-belgie.be