Holgo Lanaken – Gedaan met vriezen? Start het frezen!

Dit jaar staan er veel wegenwerken op het programma. Volgens Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) krijgt maar liefst 140 kilometer snelweg een nieuwe laag asfalt of beton. Een vloek voor de bestuurder, maar een zegen voor Holgo uit Lanaken, freesspecialist met een uitgebreid en modern machinepark.

Rene Prenen, Sarah Holtappels, Emile Holtappels en Marina Goijens.

In het voorjaar beleven wegenbouwers traditioneel een piekperiode. Gaten van tijdens de wintermaanden krijgen dan een vakkundige herstelbeurt. Bovendien staat er dit jaar opnieuw een omvangrijke opknapbeurt van onze snelwegen op het programma: 140 kilometer snelweg wordt heraangelegd op 14 verschillende werven. Om de hinder voor automobilisten te beperken, gebeuren enkele wegenwerken ‘s nachts, andere worden non-stop aangepakt, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Holgo hoort het graag. De specialist in freeswerken geldt al jaren als een betrouwbare en flexibele partner voor heel wat wegenbouwers. “Ons ervaren en gespecialiseerd team staat dag en nacht klaar,” verklaart zaakvoerder Emile Holtappels het succes van de onderneming. “Maar daarnaast blijven we volop investeren in modern materieel en moeten we nooit een beroep doen op derden voor transport. Wij plannen en organiseren alles zelf en werken met onze eigen mensen voor de uitvoering.”

Grootste freesmachine van België
De investeringen in materieel zijn zeer zwaar, getuige de recente aankoop van twee nagelnieuwe freesmachines. “Beide machines vertegenwoordigen het neusje van de zalm in freestechnologie,” zegt Emile Holtappels. “Met de kleinere machine, de W210, kunnen we overal komen zonder vergunning. In geval van nood staan we dus binnen de kortste keren ter plekke. De andere investering is de W250, de grootste freesmachine op de markt, waar wij als enige bedrijf in België mee werken. De omvang van de machine laat ons toe om nog betere resultaten te boeken. Maar door het enorme gewicht hebben we wel een vergunning nodig om op de werf te geraken. Dat vraagt tijd en een goede planning.”

Ook aan de slag met borstelwagens
Het merendeel van de opdrachten komt van wegenbouwers. Maar ook andere bedrijven doen graag een beroep op de diensten van Holgo, meerbepaald op de borstelwagens. “Grote parkings, geasfalteerde bedrijfsterreinen of fabriekshallen hebben regelmatig nood aan een grondig onderhoud,” vertelt Emile Holtappels. “Met onze moderne borstelwagens klaren we die klus in een wip. Bovendien kunnen we indien nodig de oppervlakte extra reinigen onder hoge druk.”

Alle mogelijke opdrachten
Familiebedrijf Holgo groeide in iets meer dan 15 jaar tijd uit tot één van de grootste gespecialiseerde asfaltfreesbedrijven van het land. Momenteel beschikt Holgo over 3 borstelwagens en 12 freesmachines in uiteenlopende afmetingen. “Daarmee kunnen we alle mogelijke opdrachten aan,” aldus Emile Holtappels.