Hoogmartens Wegenbouw nv – “Onafhankelijk zusterbedrijf Top Off is gepast antwoord op toenemende vraag naar onze freesactiviteiten”

Innovatie en vakmanschap gaan bij Hoogmartens Wegenbouw nv al sinds 1963 hand in hand. Het familiebedrijf uit Opglabbeek is daardoor uitgegroeid tot de Vlaamse marktleider in het onderhouden en renoveren van wegen. Naast het aanbrengen van wegverhardingen, is de firma ook een toonaangevende nichespeler in voorbereidende werkzaamheden, zoals koudfrezen, stofvrij frezen en fijnfrezen. Om nog beter te kunnen voldoen aan de aanhoudende vraag naar deze werkzaamheden, zijn de freesactiviteiten sinds 1 juli 2011 ondergebracht in het onafhankelijke zusterbedrijf Top Off.

Stefan Hoogmartens.

De barkoude winter heeft duidelijke sporen nagelaten op het Belgische wegennet. “Dat heeft bij veel ondernemers de ogen geopend,” vertelt CEO Stefan Hoogmartens. “We beseffen weer dat het loont om tijdig in te grijpen in onze infrastructuur. Als je onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek te lang blijft uitstellen, loop je het risico dat je kosten op de lange termijn júist exponentieel groeien.”

Groei door innovatie… Kracht door traditie

Stefan Hoogmartens ontwikkelde een zesde zintuig voor het doorvoeren van zinvolle vernieuwende technieken. In 1983 introduceerde hij bijvoorbeeld als eerste wegenbouwer in de Benelux een mechanisch aangedreven koudfrees. “Die voortvarende beslissing leverde een kennisvoorsprong op, die we sindsdien hebben uitgebouwd bij technieken zoals fijnfrezen en cunetfrezen.”

De vraag naar deze werkzaamheden nam de laatste jaren sterk toe, waardoor een afsplitsing noodzakelijk was. “De freesactiviteiten zijn daarom ondergebracht in een onafhankelijke vennootschap: Top Off,” legt Stefan Hoogmartens uit. “Onze twee specialisaties kunnen zich nu onafhankelijk van elkaar ontwikkelen. Onder leiding van CEO John Vastmans kunnen we de freesactiviteiten voluit laten openbloeien, terwijl ik me, samen met Tom Hoogmartens jr., kan toeleggen op de groei van onze ‘wegenbouw-tak’.”

Dag en nacht in beweging

“Naast de topkwaliteit wordt de flexibele service steeds belangrijker,” vervolgt Hoogmartens. “Als we vandaag een telefoontje krijgen met een spoedklus, kunnen we deze klant meteen uit de brand helpen. Bij het plannen van de werkzaamheden, wordt de hinder tot een minimum beperkt. Door de toenemende verkeersdrukte neemt de vraag naar weekendwerk toe. Ons toegewijd team staat daarom altijd dag en nacht klaar.”

Industrieweg-Noord 1137, 3660 Opglabbeek
Tel.: 089 81 02 30, Fax: 089 85 76 80
info@hoogmartens.be, www.hoogmartens.be