Immo Plees – “Vastgoed houdt zoveel meer in dan een mooi pand”

Immo Plees biedt veel meer dan de doorsnee vastgoedmakelaar. Naast de drie vestigingen van het immobiliënkantoor in Beringen, Heusden-Zolder én Frankrijk leidt zaakvoerder Marnic Plees twee agentschappen van de bank Argenta. “We omringen onze klanten met de beste vastgoedmakelaars, fiscalisten, accountants en verzekeringsspecialisten,” vertelt hij.

Marnic Plees.

Met een succesvol immobiliënkantoor en twee prima draaiende bankagentschappen van Argenta bouwde Marnic Plees uit Beringen sinds 1985 een mooie bedrijvengroep op. “Nu dochter Sofie na het afronden van haar studies in september 2011 mee in de zaak stapt, is de opvolging verzekerd,” vertelt hij. “Ze behaalt momenteel haar diploma marketing en start in september met de opleiding tot vastgoedmakelaar.”

In vertrouwen

De fundamenten van Immo Plees steunen op de sterke visie van de stichter-zaakvoerder. “In al die jaren heb ik nog nooit actief geprospecteerd naar panden om te verkopen. Alle kandidaat-verkopers spraken ons aan in vertrouwen. Ik geloof niet in het voorspiegelen van luchtkastelen. Wij starten de samenwerking met een verkoper altijd op basis van een eerlijke raming. Wij pakken niet uit met een groot aantal panden op onze website, wel gaan we voor een kwaliteitsvolle service. Een hoge roulatie – waar zowel verkopers als kopers wel bij varen – volgt dan automatisch.” Voor bouwpromotoren die een verkaveling willen ontwikkelen, voorziet Immo Plees een totaalbegeleiding. “Wij leiden de promotor naadloos doorheen alle technische, commerciële en juridische stappen.”

Het juiste advies

Ook voor de kopers heeft de aanpak van Immo Plees voordelen. “Een mooi huis vinden is één, het kunnen betalen vinden wij minstens even belangrijk. Dankzij de uitgebreide financiële en fiscale kennis van mijn twaalfkoppig medewerkersteam kunnen kopers altijd rekenen op correct advies.”

Syndicus

Immo Plees neemt voor een groot aantal appartementsgebouwen het syndicusschap op zich. “Na de invoering van de strengere wet op het mede-eigendom sinds 1 september 2010, gaven veel syndici er de brui aan. De nieuwe wet maakt het administratief beheer van een appartementsgebouw veel moeilijker. Voor een deskundig team als het onze vormt dit geen probleem, waardoor onze syndicusactiviteiten alleen maar uitbreiden.”

“Waar voor je geld in Frankrijk”

Naast Beringen en Heusden-Zolder opende Immo Plees enkele jaren geleden ook een kantoor in de Franse regio Auvergne. “Deze prachtige plattelandsstreek in Centraal Frankrijk – op amper zes uur rijden van Limburg – overtuigde al talrijke Belgen voor een tweede verblijf. De streek vormt de groene long van Frankrijk. De prijzen liggen er voorlopig nog bijzonder laag. Je krijgt er echt waar voor je geld. Wie wilt ontstressen van het jachtige leven in België, kan geen betere plek vinden. Ondanks de rust valt er in de nabijgelegen authentieke dorpjes en steden heel wat te beleven en te ontdekken.”

Kantoor Beringen: Koerselsesteenweg 13, 3580 Beringen
Kantoor Heusden-Zolder: Sint-Willibrordusplein 19/2, 3550 Heusden-Zolder
Tel.: 011-233 044, Fax: 011-233 046

Kantoor te Frankrijk: Auvergne

info@immoplees.be, www.immoplees.be