Industriebouw Bart Bogaerts – “Ik gruw van verrassende extra kosten tijdens bouwproces”

Bedrijfsleiders weten vaak niet waar ze terechtkunnen voor kleine aanpassingswerken aan hun gebouwen. Bart Bogaerts speelt met zijn bedrijf in op die vraag. “En dat kan heel breed gaan: van een extra poort installeren of een rookluik plaatsen tot constructiewerken voor een silo.”

Bart Bogaerts: “We denken altijd sterk mee met de bouwheer.”

De belangrijkste pijler van metaalconstructies Bart Bogaerts is industriebouw. “We maken zelf de metalen constructies voor industriehallen en monteren ze ter plaatse. Samen met onderaannemers werken we de hal sleutel-op-de-deur af. Metaalwerken zoals trappen, leuningen en balustrades nemen we zelf voor onze rekening. Daarnaast zetten we ook semi-industriële woningen volgens de principes van staalbouw. Bij het renoveren van bedrijfsgebouwen komen onze eigen hoogtewerkers en kranen goed van pas.”

Overleg met de bouwheer
Tijdens het bouwen zijn er vaak vele aanpassingen die niet op het plan van de architect staan. “We denken altijd sterk mee met de bouwheer. Daarom tekenen we nu zelf plannen in voortdurend overleg met hem. Pas als alle puntjes op de i staan, maakt de architect er een bouwdossier van. Zo verliest de bouwheer geen tijd achteraf en weten wij perfect hoe alles in elkaar zit. Het helpt ook bij het opstellen van een gedetailleerde offerte. Daar steek ik veel tijd in omdat ik de klant op voorhand goed wil informeren over de prijs. Ik gruw van verrassende extra kosten,” aldus Bart Bogaerts.