Jaraco – Gebouwen met bezieling

Jaraco, specialist in industriële bouwprojecten, streeft sinds de oprichting in 2001 naar projecten met uitstraling. “Onze opdrachtgevers kunnen rekenen op een pand waarin iedereen zich goed voelt,” vertelt bedrijfsleider Geert Janssen.

Geert Janssen.

Jaraco uit Opglabbeek viert dit jaar dus zijn 10-jarige jubileum. De gedreven bedrijfsleider zag de opgeleverde industriële bouwprojecten de afgelopen jaren veranderen. Geert Janssen: “Waar opdrachtgevers vroeger meer naar volume streefden, is tegenwoordig de vraag naar esthetiek en vormgeving van het gebouw groter.” Ondernemers willen hun bedrijfspand steeds vaker als visitekaartje gebruiken. “Het moet kwaliteit en degelijkheid uitstralen. Hierdoor moeten wij creatiever voor de dag komen en laat dat nu nét de specialiteit zijn van Jaraco.”

Jaraco kan het hele bouwproces in eigen hand nemen, van de conceptfase tot en met de totale afwerking. Zusterbedrijf Jamec, dat in 2004 werd opgericht, staat daarbij in voor op maat gemaakte staalconstructies.

Communicatie

Een goede communicatie met alle betrokken partijen is in het bouwproces van cruciaal belang.

Daarom garandeert Geert Janssen dat telkens de juiste persoon binnen Jaraco het project begeleidt. “Maar ik behoud altijd het overzicht en blijf aan de zijlijn betrokken.”

Respect voor opdrachtgever

Ook indien er eens iets mis loopt (en dat kan in een bouwproces altijd gebeuren) vat Jaraco de koe onmiddellijk bij de horens. “Een goede aannemer kan je immers beoordelen op zijn aanpak van moeilijkheden.” Dat laatste lukt uitstekend, want Jaraco scoorde goed in een recent marktonderzoek. De klantentevredenheid is 97%. “Wij behandelen opdrachtgevers zoals we zelf behandeld willen worden,” vertelt Geert Janssen. “Onze opdrachtgevers een goed gevoel geven vanaf het allereerste tot het allerlaatste contact. Dat is waar we het allemaal voor doen en voor minder gaan we niet.”

Investeren in de toekomst

De bouwfirma investeert volop in de toekomst. “Bijvoorbeeld in de uitbreiding van onze kantoren, die we in de eerste helft van dit jaar realiseren.” Maar één ding zal altijd hetzelfde blijven. “Denken vanuit de positie van de klant leverde ons een ijzersterke reputatie op. De klant blijft ook in de toekomst centraal staan.”