Jaraco nv – De top in turn-key bouwprojecten

“De kracht van Jaraco ligt in turn-key bouwprojecten. Of het nu gaat om industriebouw, een kantoorgebouw of een winkelpand (retail), we nemen de opdrachtgever alle zorgen uit handen en leveren het nieuwbouwpand sleutelklaar op. Totaaloplossingen noemen we dat. Dat doen we al elf jaar met veel succes. In 2011 is onze omzet nog met 20 % gestegen naar 13,5 miljoen euro.”

Geert Janssen: “Bedrijven investeren nu dikwijls in nieuwbouw, omdat ze straks na de crisis klaar willen zijn voor de toekomst.”

Aan het woord is Geert Janssen, afgevaardigd bestuurder bij Jaraco in Opglabbeek. Met 35 medewerkers is Jaraco een middelgrote aannemer met een eigen staalconstructiebedrijf. In een straal van 100 km rondom Opglabbeek heeft het bouwbedrijf als hoofdaannemer de voorbije elf jaar talloze nieuwbouwprojecten tot volle tevredenheid van de opdrachtgevers opgeleverd. “We werken niet alleen in Belgisch-Limburg en Vlaanderen, maar ook in Antwerpen, Brussel en Luik. In de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg voeren wij ook bouwprojecten uit.”

Marktonderzoek

Vorig jaar nog liet Jaraco een marktonderzoek uitvoeren bij opdrachtgevers en architecten. Qua klanttevredenheid behaalde het bedrijf een score van maar liefst 97 %. “Een bewijs dat we met onze formule op de goede weg zijn,” zegt afgevaardigd bestuurder Geert Janssen. De bouwprojecten worden altijd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en de architect gerealiseerd. “Bedrijfsgebouwen zijn tegenwoordig veel meer dan vroeger het uithangbord, zeg maar het visitekaartje, van een bedrijf. Daardoor ligt er nu bij nieuwbouw meer nadruk op vormgeving en esthetiek.”

Aan uitdagende projecten dus geen gebrek bij Jaraco. Geert Janssen en zijn team hebben er hun handen vol aan: “Onze orderportefeuille is goed gevuld, ondanks de crisis. Bedrijven investeren nu dikwijls in nieuwbouw, omdat ze straks na de crisis klaar willen zijn voor de toekomst. Kwaliteit verdient zich terug in de bouwsector. Op dat gebied hebben wij een grote reputatie opgebouwd.”

Nieuwe website

Onlangs vernieuwde Jaraco zijn website www.jaraco.be. “De nieuwe site geeft een goede indruk van de werkwijze en diensten van Jaraco,” legt Geert Janssen uit. “Potentiële opdrachtgevers krijgen via trefwoorden een idee over hoe wij werken, welk type gebouw het best bij hun bedrijf past, enzovoort. Daarnaast staat er een groot aantal getuigenissen van klanten op. Wij zetten onze website nu nog meer in als oriëntatiemiddel voor potentiële klanten.”

Industriezone Noord – Bedrijfsstraat 1209 – 3660 Opglabbeek
T 089 61 36 17 – info@jaraco.be – www.jaraco.be