JCI Limburg reikt Award uit op 26 april Wie wordt de Limburgse Jonge Ondernemer van het jaar?

jci-awardJCI Limburg organiseert opnieuw ‘Limburgse jonge ondernemer van het jaar’

Wie volgt op 26 april Nadia Jansen op?

26 april 2010 staat met rood aangestipt in de agenda van veel ambi­tieuze Limburgse ondernemers. Die dag maakt JCI Limburg de naam bekend van de nieuwe Limburgse Jonge Ondernemer van het jaar. Vier kandidaten komen in aanmerking om Nadia Jansen (Building Group Jansen) op te volgen. Net als vorig jaar is het Cultureel Centrum van Hasselt het zenuwcentrum van deze organisatie.
Het initiatief voor deze prestigieu­ze verkiezing is opnieuw in handen van de zes Limburgse afdelingen van ‘Junior Chamber International’, kortweg JCI. De ‘Kamers’ van Genk, Tongeren, Beringen, Haspengouw, Hasselt en Maasland slaan hiervoor de handen in elkaar. “Het ontplooien van vaardighe­den als zin voor ondernemen, verant­woordelijkheidsbesef en andere crucia­le aspecten van leiderschapskwaliteiten: daar gaat het om bij JCI. Binnen het kader van onze vereniging vinden onze leden een geschikt forum om aan zich­zelf te werken en tegelijk interessante persoonlijke netwerken te boetseren,” stipt Luc Thijs, voorzitter van de com­missie Award JCI Limburg, aan.

Vereiste kwaliteiten

Iemand wordt natuurlijk niet zomaar gekozen tot Jonge Ondernemer van het Jaar. Naast de leeftijdsgrens – de kandidaten zijn niet ouder dan 40 jaar – moeten ze via hun bedrijf al blijk hebben gegeven van zin voor innovatie en nieuwe technologieën als belangrijke elementen bij het veroveren van een benijdenswaardige marktpositie.

“De laureaat is doorgaans ook iemand die durft ondernemen, via goed management de continuïteit van zijn of haar bedrijf verzekert en intussen ook hechte banden tussen zijn medewerkers kan smeden. We letten ook op an­dere waarden die hoog in het vaandel van JCI staan, zoals individu en gemeen­schap, business en internationalisme.”

Het is een onafhankelijke jury die de laureaat zal bepalen. In dat se­lecte comité zijn mensen vertegenwoordigd van de Limburgse Bestendige Deputatie, VMA-Limburg, BAN Vlaanderen, voormalige winnaars van de Award en afgevaardigden van de Limburgse afdelingen van Voka-Kamer van Koophandel, Unizo en VKW.
Deze verkiezing krijgt ook dit jaar weer de steun van LRM.

De genomineerden

Rudi Vandromme

• Bedrijf: V & R Electrics Solar Company (Zolder) • Leeftijd: 37 jaar
Hij is de oprichter en bedrijfsleider van een innova­
tief groeibedrijf dat zich toelegt op de engineering en bouw van kleine, middelgrote en grote PV-installaties. Onlangs opende het bedrijf een nieuw kantoorgebouw dat een goed voorbeeld is van passiefbouw.

Jo Nelissen

• Bedrijf: ABN (Munsterbilzen).
• Leeftijd: 39 jaar.
Samen met zijn echtgenote Rosaline Wijnen stond
Jo Nelissen in 1996 aan de wieg van deze gerespec­teerde speler op de klimatisatiemarkt. Twee jaar geleden startte hij met Greenheating een nieuwe pijler die zich volledig toelegt op groene ener­gie en met actrice Hilde De Baerdemaeker een geschikte ambassadrice vond.

Laurent Licata

• Bedrijf: Licata Vini (Diepenbeek).
• Leeftijd: 36 jaar.
Sinds 2005 is Laurent de zaakvoerder van de dyna­
mische wijnhandel die hij overnam van zijn vader. In november 2008 won hij de onderscheiding ‘meest klantgerichte onderneming van Vlaanderen’ (organisatie van Unizo en KBC). Het familiebedrijf importeert exclusieve Italiaanse kwaliteitswijnen van 70 wijnhuizen.

Dirk Ceyssens

• Bedrijf: Glas Ceyssens (Heusden-Zolder).
• Leeftijd: 38 jaar.
Twee jaar geleden won Glas Ceyssens al de
Innovatieaward, onder meer voor nieuwe technologie­en zoals verwarmde beglazing en ‘heatmirror’-beglazing. Dirk Ceyssens nam het glasbedrijf over van zijn vader en bouwde het uit tot de markt­leider in vitrinebouw. Zijn bedrijf is ook de eigenaar van de zonneschans in Heusden-Zolder, het grootste park met zonnepanelen in België, vlakbij het oude mijngebouw in die gemeente.