JPL Studiebureel Maatwerk in bankzaken

Als u bij het Genkse JPL Studiebureel aanklopt voor een hypotheeklening of consumentenkrediet, weet u dat u een kwalitatieve oplossing op maat krijgt aangereikt. U krijgt er geen voorgekauwde kredieten voorgeschoteld die toevallig in de kraam van de grootbank passen. Nee, bij Jean-Pierre Lenskens en zijn deskundig team wacht u een persoonlijke behandeling. Ze gaan op zoek naar een kredietformule die volledig bij uw financiële situatie past.

Jean-Pierre Lenskens: “We hebben al sinds jaren een uitstekend contact met een groot aantal bankinstellingen.”

Jean-Pierre Lenskens ging in 1980 met zijn studiebureel van start als een eenmanszaak. “Ik had een voorliefde voor kredieten, zowel de kort- als de langlopende, zeg maar de hypotheekleningen. In het midden van de jaren ‘80 veranderde de sector. Steeds meer banken begonnen zich op verzekeringsproducten toe te spitsen. De nieuwe trend van ‘bank insurance’ luidde een periode van branchevervaging in. Maar deze situatie was wel problematisch voor de verzekeraars, want zij konden niet meteen ‘bancaire’ diensten aanbieden. Ik heb toen op een bepaald ogenblik beslist de verzekeringsmakelaars een interessante service aan te bieden: mijn kantoor zou voor hen het krediet leveren. Zo konden de makelaars hun klanten doorgaans behouden. Ze vluchtten niet naar de banken, waar ze intussen ook voor hun verzekeringen terecht konden.”

Win-win
In de loop der jaren breidden de activiteiten van JPL uit op het vlak van kredietverstrekking. Zo deden almaar meer immobiliënmakelaars een beroep op zijn diensten. Als zij – via JPL – hun klanten een gunstig krediet konden aanbieden, dan maakte dat de aankoop van een pand vaak een stuk makkelijker. Met andere woorden: een win-winsituatie voor alle partijen.

Jean-Pierre Lenskens: “Steeds meer mensen vonden de weg naar ons. We hebben al sinds jaren een uitstekend contact met een groot aantal bankinstellingen. Voor wie bij JPL Studiebureel aanklopt, betekent dat in de eerste plaats dat we individueel maatwerk leveren. We kunnen bovendien bankonafhankelijk advies geven – we zijn niet gebonden aan de ‘standaardoplossingen’ van één welbepaalde instelling. Wil u misschien een lening waarbij u aanvankelijk weinig betaalt of wil u kapitaal vervroegd aflossen? Wij geven objectief advies en werken voor u een voordelige oplossing uit.”

Niches
De grootbanken zijn doorgaans geen nichespelers. Ze kijken naar ‘gemiddelden’ en werken een aantal formules uit die passen bij typische klantenprofielen. Jammer genoeg is er voor uw individuele behoeften vaak geen pasklaar antwoord.
“Juist die niches zijn onze specialiteit,” zegt Jean-Pierre Lenskens. “Stel: u bent bakker en u heeft het even moeilijk met de betaling van RSZ. De kans is reëel dat de grootbanken geen oplossing voor u zoeken. Ze schuwen duidelijk een aantal kredieten. Misschien brengt u zelfs maar beter de problematiek niet te berde, want – wie weet – stoppen ze u naar aanleiding van uw vraag meteen in een risicoprofiel. Dat gevaar loopt u bij ons niet. Wij zoeken naar een kwalitatieve oplossing voor uw financieel probleem.”

Rozenkranslaan 114 – 3600 Genk
T 089 35 65 21 – info@jpl.be – www.jpl.be