KBC Verzekeringen Camps-Boven – Groeien zonder risico’s

Met een gezamenlijke ervaring van meer dan 50 jaar in de verzekeringswereld levert KBC-verzekeringskantoor Camps-Boven een stevige ruggensteun voor bedrijven, vrije beroepen en KMO’s die met zo weinig mogelijk risico’s hun groei willen doorzetten. Die stevige focus op dienstverlening halen ze uit een jarenlange traditie die ze opbouwden bij particuliere klanten.

Willy Boven en Ludo Camps.

Op dit moment heeft het verzekeringskantoor van Ludo Camps en Willy Boven een klantenportefeuille van 2.700 particuliere en 700 professionele klanten. “Maar in essentie maken we weinig verschil tussen de twee in de diensten die we aanbieden,” zegt Camps. “Onze snelheid in afhandeling, bijvoorbeeld: 90% van de schadegevallen die we afhandelen, zijn binnen een maand afgehandeld. De overige 10% duurt iets langer omdat de klant in kwestie wat meer tijd nodig heeft om tot een beslissing te komen, of dat er derden bij betrokken zijn: onder andere externe experts, juristen of aansprakelijke tegenpartijen.”

Maatwerk

Uiteraard hebben professionele klanten specifieke noden, die ook worden ingevuld. Het kantoor, dat naast de twee oprichters zes vaste medewerkers telt, is gespecialiseerd in maatwerk. Liefst 80% van de polissen die worden afgesloten, zijn door henzelf opgesteld, volledig in lijn met wat de klant wil. Maar ook de manier waarop ze werken is erg à la tête du client. Waar ze bij een particuliere klant bijvoorbeeld om de vier jaar zijn polissen doorlichten, gebeurt dat bij zelfstandigen, vrije beroepen, KMO’s en organisaties jaarlijks. “We volgen bij al onze professionele klanten de groei op,” zegt Boven. “Dat is noodzakelijk, want als een bedrijf succesvol is, neemt die er vaak nieuwe activiteiten bij. Maar die zijn niet noodzakelijk gedekt door hun huidige polis.”

Die focus op dienstverlening komt uit een lange traditie die het kantoor opbouwde bij particuliere klanten. Boven is al sinds 1978 werkzaam als verzekeringsagent, Camps sprong in 1991 in de sector. In 1994 sloegen ze de handen bij elkaar voor een verzekeringskantoor dat klanten uit de omstreken van Tessenderlo, Laakdal en Ham bedient, over de provinciegrenzen van Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen heen. Toekomstige opvolging is ook verzekerd: een van de medewerkers werd zopas partner in het bedrijf.

Brand

Ludo Camps en Willy Boven bouwden vooral een goede naam op in schadebeheer, waardoor ze dikwijls een vertrouwenspersoon zijn voor hun klant. Dat is een kernactiviteit, zegt Boven. “We leiden je niet af naar een callcenter: we zijn zelf altijd bereikbaar. 24 uur op 24, zeven dagen op zeven.” Na zo’n telefoontje staat er de volgende ochtend meestal al een medewerker van het kantoor aan de deur. “Behalve bij een brand: dan wachten we niet tot ‘s ochtends om ter plekke te gaan,” zegt Camps. “Bij zo’n gebeurtenissen is het noodzakelijk dat je er meteen staat, ook al is dat midden in de nacht. Niet dat je er op dat moment veel kunt doen, maar je bent de vertrouwenspersoon in eerste lijn als het op materiële zaken aankomt. Je bent op dat moment een klankbord, je vangt mensen op: dat zit mee in de dienstverlening.”

Diesterstraat 35, 3980 Tessenderlo, Tel.: 013-67 48 68
www.agent.kbc.be/campsboven