KBC Verzekeringen Fransen – “Sterk in verzekeringswerk”

Hubert Fransen is al sinds 1982 professioneel met verzekeringen bezig. Begonnen als een éénmanszaak in eigen huis in het Herent (Neerpelt), groeide het kantoor uit tot een stevige verzekeringspartner met intussen zeven medewerkers. Sinds 2007 werkt ook zoon Peter mee in het kantoor aan de Kerkstraat in Neerpelt.

Hubert en Peter Fransen.

“Opvolging verzekerd,” lacht Hubert die al bijna 30 jaar ervaring in de verzekeringswereld heeft. “Onze vaste partner is KBC, een sterke groep die een ruime waaier aan mogelijkheden aanbiedt. Onze klanten kunnen met andere woorden voor hun volledige verzekeringsportefeuille bij ons terecht. Dat is trouwens een van onze belangrijkste doelen: streven naar totaalklanten. Wij willen het volledige risicobeheer van de klant op papier zetten. Op basis daarvan zoeken wij de beste voorwaarden.” Het klantenbestand van Verzekeringen Fransen bestaat uit zowel particulieren, zelfstandigen als bedrijven. “Het klassieke aanbod. Brand, leven, auto voor de particulieren. Voor de zelfstandigen en de bedrijven specialiseren wij ons, naast alle schadeverzekeringen, dan weer in bijvoorbeeld de pensioenopbouw of de groepsverzekeringen.”

“Wij leveren vooral kwaliteit en service. En neen, de prijs is niet altijd bepalend maar wie met ons werkt mag er zeker van zijn dat er aan heel goede tarieven gewerkt wordt.”

“Er is veel verschil in verzekeringen,” benadrukt Peter Fransen. “Wij leveren vooral kwaliteit en service. En neen, de prijs is niet altijd bepalend maar wie met ons werkt mag er zeker van zijn dat er aan heel goede tarieven gewerkt wordt. Onze voortdurende groei en jarenlange ervaring spelen daarbij een grote rol. Trouwens, een keer of twee per jaar stappen wij naar de klant om samen de portefeuille te bekijken. En de beste voorwaarden op tafel te leggen natuurlijk. Vinger aan de pols houden, heet dat dan.’’ Een ander voorbeeld van klantenbenadering zijn de seminaries die het kantoor regelmatig organiseert, samen met KBC-bank. “Het zijn geen verkoopsseminaries. Wij spelen in op bepaalde tendensen en de klanten worden er wijzer van. Daarbij komt ook nog dat die seminaries ideale netwerkmomenten zijn.”

Verzekeringen Fransen is vooral actief in het noorden van Limburg. “Neerpelt en Overpelt, Hamont-Achel en Lommel, dat is ons wingebied. Met de grote industrieterreinen is er veel aanbod maar een sector waarin wij ook sterk zijn, is de landbouw,” aldus Hubert. “Vanuit ABB, de voorganger van KBC Verzekeringen, is dat zo gegroeid. Ik durf te stellen dat minstens 90% van de landbouwers in Neerpelt bij ons klant is. Tja, de wortels van de agrarische sector zijn letterlijk en figuurlijk vergroeid met ons kantoor. Maar laat het duidelijk zijn dat iedereen bij ons welkom is. 24 op 24 uur, zeven dagen op zeven en 365 dagen per jaar. En dat weten onze klanten te waarderen.”

Kerkstraat 19, 3910 Neerpelt, Tel.: 011-64 47 40
www.verzekeringenfransenbvba.be