KS Construct

Dak- en gevelbekledingen op maat

KS Construct profileert zich steeds sterker in de markt. Het aanbrengen van dak- en gevelbekledingen met metaalproducten, dat is de kernactiviteit van KS Construct. In de meeste gevallen zijn dat grote projecten en worden bedrijfsruimten als kantoorpanden en opslagloodsen aangekleed. Daarnaast vinden deze activiteiten ook op kleinere schaal plaats zoals in de particuliere woningbouw. Hieruit blijkt de flexibele opstelling van de onderneming. Toen Kurt Beijer en Kristel Picarelli begonnen, durfden ze nooit te dromen dat hun onderneming nog eens tot de huidige omvang uit zou groeien. Dit jaar bestaat de onderneming tien jaar. Er werken momenteel negen mensen en er worden projecten uitgevoerd in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Kurt Beijer begon het bedrijf van de ene dag op de andere. Het was in feite een spontane ingeving met zeer gunstige gevolgen. Daarvoor werkte hij tien jaar bij een baas in dezelfde branche. “Omdat we beiden van aanpakken weten, kregen we deze onderneming van de grond en weten steeds meer opdrachtgevers ons te vinden. Ik stuur het bedrijf aan vanuit ons kantoor en Kurt is de technische man. Hij is zelf altijd als uitvoerende aan het werk met ons team,” legt Kristel uit. 

Gespecialiseerd bedrijf
KS Construct opereert als onderaannemer en omdat er vaak grote projecten aan de orde zijn is een goede samenwerking met andere partijen erg belangrijk.Vaak kunnen de bekledingen, zoals metaalplaten en sandwichpanelen, niet in een keer geïnstalleerd worden. Dit omdat tussendoor ook werkzaamheden door anderen vereist zijn op dezelfde werf en het team van KS Construct even niet verder kan. “Ons werk is altijd afhankelijk van het hele project en is vaak slechts een vijfde deel van het geheel. Door een juiste planning zijn we dan ook vaak tegelijkertijd op diverse locaties aan het werk en voorkomen we zo stilstand van onze werkzaamheden.” De keuze om alleen een klein gedeelte van een groot project uit te voeren en niet de totale omvang, is heel bewust. Dit vakgebied beheerst dit gespecialiseerd bedrijf namelijk volledig en het gezegde ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is hier dan ook heel toepasselijk.
Kurt Beijer.
Flexibele opstelling
Ook al voert KS Construct in grote projecten maar een klein deel uit, toch kan het ingezette materieel wel groot genoemd worden. Zo wordt geregeld gewerkt met een grote Merlo-kraan, die 21 meter hoog kan gaan en waar een werkkooi aanhangt van 12 meter lang. Hierin kunnen maximaal drie medewerkers aan het werk zijn. Bovendien zijn vier hoogwerkers beschikbaar.
Het belangrijkste pluspunt van dit bedrijf is de flexibele opstelling naar klanten. Opdrachtgevers kunnen ervan op aan dat deadlines worden gehaald. Op onvoorziene omstandigheden wordt altijd onmiddellijk ingespeeld. Als er problemen zijn bij de uitvoering die vragen om specifieke oplossingen, komt de 20-jarige ervaring van de directeur/eigenaar goed van pas. Niet voor niets staan op de referentielijst van opdrachtgevers namen als ASK Romein Malle, Edibo, Habemo, TCS, KMW, Gijbels, Liebaert Staalbouw en Alfa Bouw. Daarnaast was KS Construct betrokken bij grote projecten als Katoennatie Haven Kallo, Distributiecentrum Ikea Genk, Ford LMK Keulen, Meubelcentrale Heylen Peer, Verdeelcentra De Post, Langen Born, Polypreen Lommel, Essers Courcelles en BLW Tessenderlo.
Vanwege een verbouwing aan het kantoorpand zijn de burelen van KS Construct verplaatst naar Maaseik waar geïnvesteerd is in industriegrond met een bedrijfshal. Omstreeks oktober dit jaar keert het bedrijf terug naar de oorspronkelijke vestigingsplaats. “Wij zijn geboren en getogen in Bocholt dus onze maatschappelijke zetel blijft gevestigd in onze geboorteplaats. Daar liggen onze wortels en voelen we ons thuis.”
Kreyelerstraat 40
3950 Bocholt
Tel.: 089-70 45 15
Fax: 089-47 27 51
info@ks-construct.be
www.ks-construct.be