Kwimex Home – “Niets aan toeval overlaten. Zelfs verzekerd voor zinken van schip”

Kwimex specialiseert zich in de import van hoogkwalitatieve producten uit China. Dochterbedrijf Kwimex Home legt daarbij de focus op de hernieuwbare energie. Hoofdproducten zijn zonnepanelen, omvormers en onderstructuren. “Uit het enorme bos aan Chinese producenten, selecteerden wij enkele geprefereerde leveranciers,” vertelt zaakvoerder Stijn Cuypers. “Vooraleer er een container zonnepanelen naar hier vertrekt, moeten we absolute zekerheid hebben over de kwaliteit. Daar schuilt de kracht van Kwimex.”

Stijn Cuypers.

Made in China. In de ogen van velen staat dit stickertje nog steeds voor een garantie op miserie. “Deels terecht,” stelt Stijn Cuypers. “China kan producten van topkwaliteit maken. Je moet als importeur wel het kaf van het koren weten te scheiden. Al 12 jaar zoekt en importeert Kwimex kwaliteitsproducten uit China in opdracht van een selecte groep van klanten.”

Hernieuwbare energie

Dochterbedrijf Kwimex Home spitst zich toe op hernieuwbare energie, met momenteel zonnepanelen als hoofdproduct. De klanten bestaan zowel uit installateurs als investeerders in grote en kleinere projecten voor zonne-energie. “Zonnepanelen die minstens 25 jaar meegaan – zoals de garantie voorschrijft – vereisen een uiterst gecontroleerd productieproces. Kwaliteit is het resultaat van gecertificeerde kwaliteitsmaterialen, strikt te volgen productieprocedures en strikte controles. Dit alles in een geschikte productieomgeving,” legt Stijn Cuypers uit.

IEC-norm

Kwimex Home bouwde een eigen systeem uit om de hoge Europese IEC-kwaliteitsnorm te garanderen. “Uit enkele honderden Chinese producenten selecteerden we een select groepje kandidaat-leveranciers. Deze onderwierpen we aan een grondige screening met plaatsbezoeken, intensieve gesprekken en een volledige audit. Als ervaren en gediplomeerd auditeur weet ik snel welk vlees ik in de kuip heb. Pas als ik 100% zeker ben, doen we zaken.”

Ter plaatse

Kwimex Home heeft ook eigen medewerkers in China. “Onze mensen ter plaatse volgen de productie van iedere order persoonlijk op. Vooraleer er een container zonnepanelen vertrekt, voeren we strenge inspecties uit en controleren we of alles geproduceerd is volgens de regels van de kunst en met de voorgeschreven materialen. Tot slot onderwerpen we de zonnepanelen steekproefsgewijs aan een visuele inspectie, de gekende flashtest en maken we zelfs röntgenfoto’s.”

Garantie op de garantie

Verder is elk paneel individueel verzekerd. “Dit geldt voor de gehele levensduur, ongeacht wat er met de producent in China of met ons gebeurt. Een garantie op de productgarantie, als het ware. We laten niets aan het toeval over. Zelfs voor het zinken van het schip zijn we verzekerd.”

Steenovenstraat 33/6, 3941 Hechtel-Eksel
Tel: 011-73 02 00, Fax: 011-73 02 09
www.kwimex.be, Info@kwimex.be