Land Rover Hasselt – “Wij verkopen geen auto’s, maar emoties”

“Land Rover is niet de zoveelste auto die je op straat ziet voorbij rijden. Het is een ‘driving experience’, een belevenis. Aan het woord: Lode Steegmans, verantwoordelijke Land Rover Hasselt.
Land Rover is nog één van de weinige authentieke 4×4-merken. Niet evident, sinds 2008 is het iconische automerk immers in handen van het Indische Tata Motors. Toch zal Land Rover zijn Europese identiteit altijd blijven bewaren. Die Britse eigenheid is een essentieel onderdeel van de wagen.

Het management-team: Johan Heylen, Mireille Stas en Lode Steegmans.

Het bewijs hiervan wordt al meteen geleverd met de nieuwe Range Rover Evoque, de eerste wagen in de stal onder leiding van de Indische groep.  “De Range Rover Evoque is de kleinste, lichtste en zuinigste Range Rover ooit. Toch heeft de Evoque nog altijd het onmiskenbare karakter van een Range Rover.”

Het succes van de Evoque legt ook meteen de nieuwe machtsverhoudingen binnen het gamma bloot. “10 jaar geleden verkochten we 80% Land Rover’s (Freelander, Defender, Discovery) en 20% Range Rover’s. Vandaag is dat precies omgekeerd.”

Het automerk evolueert dus mee volgens de Europese behoeftes: lichtere wagens, lichtere motoren, milieuvriendelijker, enzovoort. Kortom: meer aangepast aan de Europese normen en eisen.

Persoonlijke aanpak
De persoonlijke aanpak primeert bij Land Rover Hasselt. “Sinds onze opening in 1997 zitten we nog altijd met dezelfde kern van mensen. Dat maakt dat we een persoonlijke band met ons cliënteel kunnen opbouwen,” aldus Lode Steegmans. Zowel wat betreft verkoop als naverkoop kunnen klanten rekenen op topservice bij Land Rover Hasselt.

Crisis? Welke crisis?
De toekomst oogt rooskleurig voor Land Rover. Tot 2017 lanceert het merk 7 nieuwe modellen, waaronder 2 extra modellen. De doelstellingen van het merk zijn ambitieus, heel ambitieus. “In 2018 willen we de verkoopsmodule maar liefst verdubbelen,” besluit Lode Steegmans.

Primeur in 2012!
Land Rover Hasselt doet Manager Magazines nog een primeur cadeau. “In oktober lanceren we, na 11 jaar een vaste waarde te zijn, een totaal nieuwe Range Rover Vogue. Liefhebbers van deze klassieker kunnen al beginnen dromen.”