Langens – ‘Ijskoud de beste’ voor 1000 horecazaken

Sinds de oprichting 26 jaar geleden is horecaleverancier Langens uit Opglabbeek alleen maar gegroeid. De plannen voor een nog ruimer bedrijfsgebouw met nog meer mogelijkheden liggen op tafel. “Eind volgend jaar zullen we allicht naar de nieuwe locatie kunnen verhuizen,” zegt zaakvoerder Rudi Langens.

“Op dit ogenblik leveren we bij zowat 1000 horecazaken in Limburg. Dat doen we zes dagen op zeven.”

Voor een groot aantal restaurants, brasseriën, tavernes en cateringbedrijven uit de Limburgse regio is Langens een cruciale schakel om de zaak goed te laten draaien. Zonder een regelmatige aanvoer van voedingswaren kan de kok niet koken. En als de kok niet kan koken, kan de ober geen gerechten naar uw tafel brengen.

“Op dit ogenblik leveren we bij zowat 1000 horecazaken in Limburg,” zegt Rudi Langens. “Dat doen we zes dagen op zeven. We bieden onze klanten een zeer ruim assortiment aan van onder meer diepvriesproducten, gedroogde voeding en non-food-producten. We werken flexibel en efficiënt. Om alle bestellingen te verwerken en te leveren, zijn we letterlijk dag en nacht in de weer. Zo hoort dat in de horeca. Je mag je klanten nooit laten wachten…”

Ruim assortiment
Het assortiment van Langens is in de loop der jaren almaar verruimd. Zo’n tien jaar geleden verhuisde het bedrijf van Peer naar het industrieterrein van Opglabbeek. Omdat de ruimte te krap werd. Nu, in 2012, pakt Rudi Langens uit met plannen voor weer een nieuw gebouw – weliswaar op hetzelfde industrieterrein. “Tja, we zijn nu eenmaal sterk gegroeid. De horecasector is – vooral de laatste jaren – een wispelturige markt, maar daar hebben we tot nu toe niet onder geleden. We kunnen het huidige assortiment nog maar met moeite stockeren. Ook de koelruimtes moeten gevoelig uitgebreid worden. We moeten onze voorraden goed kunnen beheren en vervolgens een vlotte distributie blijven verzekeren. Ons huidig gebouw telt twee laadkaaien. Het nieuwe gebouw zal er 16 hebben. Dat zegt toch genoeg, niet? We zijn ‘IJskoud de beste’. En die belofte zullen we ook in de toekomst blijven waar maken.”

Altijd onderweg
Langens is opgericht in 1986. Het jonge bedrijf spitste zich oorspronkelijk toe op de deur-aan-deur-verkoop van roomijs. Geleidelijk groeide Langens uit tot een leverancier van horeca met een compleet assortiment. Langens telt 60 werknemers. De horecaleverancier beschikt over 14 koel- en diepvrieswagens die dagelijks onderweg zijn naar zowat 1000 horecazaken.