Licata Vini wint prijs voor klantvriendelijkheid

“Wijn wekt warme gevoelens op”

De prijs voor de klantvriendelijkheid werd door UNIZO toegekend aan Licata uit Diepenbeek, de wijnhandel die wordt gerund door vader Calogero en zoon Laurent Licata. Beiden waren aangenaam verrast met de bekroning. Calogero Licata heeft al bijna 30 jaar ervaring in de wijnsector en beschouwt klantvriendelijkheid eigen­lijk als de gewoonste zaak van de wereld.

Calogero Licata, naast zoon Laurent.
Calogero Licata, naast zoon Laurent.

Limburg Manager : Wat verstaat u onder klantvriendelijkheid?
Calgero Licata : “Eigenlijk is dat iets vanzelfsprekends. Vriendelijk zijn voor de klanten maakt simpelweg deel uit van de .loso.e van dit huis. In een bedrijf als het onze ben je spontaan vriendelijk, je loopt nooit rond met het idee in je achterhoofd om een prijs te winnen. Het succes van een bedrijf is gebaseerd op een uitstekende dienstverlening, op respect voor de mensen en op de drang om de klanten zo goed mogelijk te helpen. Klantvriendelijkheid is de basis van alles, het belang van het eerste contact met een klant is ontzettend belangrijk. Je krijgt maar één keer de kans om een goede indruk te maken. We zijn nu, inclusief de zelfstandige verkopers, met 21 mensen en bij elke aanwerving hebben we de nieuwkomers deze .loso.e bijgebracht. Het is namelijk belangrijk dat alle neuzen in het bedrijf in dezelfde richting wijzen.”

Limburg Manager : Hoe geraakte u genomineerd voor de prijs?
Calgero Licata : “Dat is een goede vraag. Naar verluidt zouden we als nummer één uit een enquête georganiseerd door Unizo zijn gekomen. Het is natuurlijk altijd aangenaam om in de prijzen te vallen, maar ik voeg daar onmiddellijk aan toe dat we daartoe het juiste product in huis hebben. Wijn wordt onmid­dellijk geassocieerd met vreugde, met feest en met vriendschap. Een bedrijf als Licata is er blijkbaar goed ingeslaagd om de boodschap die ons product uitstraalt te communiceren.”

Jos Sterk