LIMOCO NV – “Wij zorgen al 35 jaar voor een gezonde werkomgeving!”

Als je over het industrieterrein in Opglabbeek rijdt, kan je niet naast het gloednieuwe en prestigieuze bedrijfsgebouw van LIMOCO NV kijken. Het bedrijf rondde, met de intrek in het nieuwe pand, een investering van 5 miljoen euro af.
LIMOCO is in de eerste plaats gekend als fabrikant van state-of-the-art systemen voor ventilatie en industriële afzuiging.  Gedelegeerd bestuurder Jan Stinkens: “Wij onderscheiden ons bewust van de traditionele HVAC-spelers door het toespitsen op industriële ventilatie die met productieprocessen gerelateerd is.”

Jan en Tim Stinkens.

Industriële ventilatie en stofafzuiging
Bij elk project wordt van meet af aan sterk de nadruk gelegd op de engineering: meedenken met de klant en begeleiden in het traject naar een zo optimaal mogelijk resultaat. Dankzij de grote flexibiliteit is LIMOCO in staat eender welke installatie, groot of klein, op maat te verwezenlijken. De R&D afdeling staat bekend om haar creatieve oplossingen voor de meest ingewikkelde vraagstukken. Na uitwerking door de tekenafdeling, worden alle benodigde onderdelen op maat gefabriceerd in de 4.000 m² grote productiehal, die uitgerust is met een machinepark van een 50-tal machines voor plaatbewerking, een computergestuurde plasmasnijtafel, enz.

Vervolgens komen de montageteams in actie: VCA*-gecertificeerde werknemers met een juiste mix van doorzicht, technische vaardigheid en ervaring, zodat ook voor onvoorziene problemen snel een efficiënte oplossing gevonden wordt. Limoco streeft er immers naar optimale oplossingen te bieden zodat een bedrijfsleider zich geen zorgen hoeft te maken over de continuïteit van het productieproces. Tot de klanten horen namen als Beckers, Vanreusel Snacks, Farm Frites, Rail Gourmet, Aveve, Boost, Euroports, Nitto, Sigma Coatings.
Residentiële ventilatie
Naast de industriële markt, richt LIMOCO zich sinds begin 2011 ook op de markt voor woningventilatie. Deze nieuwe tak van het bedrijf wordt geleid door Tim Stinkens, zoon van Jan Stinkens.

Tim Stinkens: “In ons nieuwe bedrijfsgebouw is een showroom ingericht waar de ventilatiesystemen opgebouwd staan. Klanten kunnen hier, eventueel samen met hun architect, komen kijken, voelen en luisteren hoe zo’n systeem werkt. In dat opzicht zijn we een vrij unieke speler in de markt. Maar natuurlijk is onze jarenlange ervaring in de industriële ventilatie een bijkomende troef.”