LOGIS – Erkende opleidingen voor logistieke medewerkers

LOGIS vzw, het opleidingscentrum voor logistieke medewerkers, geeft bijscholingen en bedrijfsopleidingen aan werknemers en beroepsopleidingen aan werkzoekenden. Bedrijven die gebruikmaken van deze kwaliteitsvolle programma’s kunnen, dankzij de talrijke erkenningen door officiële instanties en sectoren, aanspraak maken op diverse subsidies.
Jos Dreesen en Gery Daniëls.

Ongeveer 80% van de cursisten zijn werknemers. De opleidingen voor deze groep worden georganiseerd met steun van het Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid en het Commissariaat Generaal voor de Bevordering van de Arbeid. De opleidingsprogramma’s worden in samenspraak met de bedrijven opgesteld en de opleidingen kunnen bij LOGIS of in het bedrijf zelf gegeven worden.

Ruim opleidingsaanbod

Het opleidingscentrum biedt een ruime waaier vaktechnische opleidingen aan voor het besturen van intern transportmaterieel (heftrucks, reachtrucks, rolbruggen, mobiele kranen, orderpicktrucks, stapelaars/elektrotranspalletten, hoogwerkers/verreikers, …). Daarnaast lopen er bij LOGIS programma’s inzake ladingzekering, veiligheid, preventief handelen, ergonomie en een opleiding voor ploegbazen. Het opleidingscentrum biedt de bedrijven nog een aantal bijkomende diensten aan, zoals coaching van medewerkers op de werkvloer, veiligheidsaudit, logistiek advies en kostenloze arbeidsbemiddeling.

Opleidingen voor werkzoekenden worden gesteund door het ESF (Europees Sociaal Fonds) en de VDAB. De werkzoekende krijgt na de beroepsopleiding bij LOGIS en een bedrijfsstage het getuigschrift goederenbehandelaar – bestuurder interne transportmiddelen.

Uitgebreide infrastructuur

De moderne overdekte infrastructuur bestaat uit een hal van zeven meter hoog en een van 9,6 meter. Daarnaast heeft LOGIS een groot oefenterrein in openlucht. Het centrum beschikt over een 30-tal toestellen voor intern transport: heftrucks, reachtrucks, elektrotranspalletten, rolbruggen, … De hallen zijn uitgerust met palletstellingen, in- en doorrijstellingen, orderpickstellingen, … Verder is er een warehouse management system (WMS) met barcode-apparatuur.

In de ruime leslokalen, voorzien van moderne technologieën, worden de theorielessen gegeven. Ter ondersteuning ontwikkelde LOGIS twee interactieve opleidingsprogramma’s op dvd: ‘Veilig rijden met je heftruck’ en ‘Goederenbehandelaar’. Deze dvd’s worden ook aan bedrijven aangeboden en gedemonstreerd.

Kwaliteitslabels en subsidies

LOGIS beschikt over het ISO 9001 versie 2008 certificaat en de kwaliteitslabels VDAB, ESF en Qfor. Bovendien is het door BeSaCC-VCA erkend als examencentrum risicovolle taken. Verder is LOGIS een door kmo-portefeuille erkende dienstverlener zowel voor opleidingen als advies, daardoor hebben bedrijven die met LOGIS werken recht op subsidies. LOGIS is ook erkend in het kader van Betaald Educatief Verlof en werkt samen met verschillende sectoren waardoor telkens bijkomende betoelaging mogelijk is.

Industrieweg-Noord 1-119, 3660 Opglabbeek
Tel.: 089-81 08 10, Fax: 089-85 38 14
algemeen@logis-opleidingscentrum.be

www.logis-opleidingscentrum.be