Lummens Tuinbedrijf Reynders – “Geen sprake van crisis, integendeel!”

Lummens Tuinbedrijf Reynders viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Een periode waarin heel wat veranderde, in positieve zin. Vandaag werkt zaakvoerder Geert Reynders met twee schitterende ploegen en blijkt de bereidheid van mensen om te investeren in een prachtige tuin groter dan ooit.

foto LM64 Reynders Lummens Tuinbedrijf_img_9893
Geert Reynders

“Crisis? Daarvan hebben we hier nog niets gemerkt,” zegt Geert Reynders. “Integendeel, het is hier dramatisch druk. Voor dit jaar zijn we quasi volgeboekt. En de eerste afspraken voor volgend jaar verschijnen al op de agenda. Het gaat dan vooral om orders van particuliere klanten en onderhoud bij kmo’s en grote bedrijven.”

Duurder en duurzamer
Lummens Tuinbedrijf Reynders staat tot ver buiten de provinciegrenzen bekend als specialist in totaalprojecten. “Dat maakt ons werk zo mooi,” vertelt Geert Reynders. “We starten met een wildernis en werken alles af tot het volledige plaatje klopt.”
Daarbij gaan de zaakvoerder en zijn medewerkers geen uitdaging uit de weg. Opmerkelijk: ze werken steeds vaker met duurdere materialen. “Als ik de afgelopen 20 jaar iets heb zien veranderen in de markt, is het dat mensen alsmaar meer geld uitgeven aan hun tuin. Kozen ze vroeger voor een betontegel of –klinker, dan opteert de meerderheid vandaag voor natuurstenen of keramische producten. Deze zijn duurder, maar ook duurzamer. En zeker dat laatste is een mooie evolutie.”

Oudere generaties
Vooral de oudere generaties investeren graag in een perfect stukje groen. “Begrijp me niet verkeerd, iedereen houdt van een mooie tuin, maar jongere mensen beschikken dikwijls nog niet over het budget om alles tot in de puntjes te laten aanleggen,” licht Geert Reynders toe. “Daartegenover staan dan de wat oudere klanten, die graag vaklui onder de arm nemen. Dan zijn de werken op een week of twee achter de rug.”

Piekfijne bedrijfsterreinen
Veel van de klanten zijn kmo’s. “Zeker op gebied van onderhoud. Het zegt iets over je bedrijf als je terreinen er piekfijn verzorgd uitzien. Dat is ook het eerste wat bezoekers opvalt. En dat besef is bij Vlaamse ondernemers duidelijk aanwezig,” aldus Geert Reynders.

Zaakvoerder mee aan het werk De interne keuken van Lummens Tuinbedrijf Reynders draait vandaag beter dan ooit. “Ik kan rekenen op zes fantastische medewerkers,” vertelt de zaakvoerder. “En daar blijft het ook bij, want ik sta erop om zelf nog alle dagen bij het werk betrokken te blijven.”

reynders
Schalbroekstraat 120 – 3560 Lummen – T 013 52 13 69 – info@reynders-tuinen.be – www.reynders-tuinen.be