I.M.S. Lommel – Razendsnel graveren volgens de hoogste kwaliteitsnorm

Je zou het niet meteen zeggen, maar achter de voorgevel van nummer 48 in de Lepelstraat in Lommel schuilt een indrukwekkend arsenaal lazers, graveermachines en CNC-freesmachines. Het is de thuisbasis van I.M.S., Industrial Marking Service, specialist in het graveren en frezen van platen en panelen.

Alex Wouters en Ralf Rösche.
Alex Wouters en Ralf Rösche.

I.M.S. werd in 1997 opgericht door Alex Wouters en zijn schoonbroer Ralf Rösche. In 2003 werd het Duitse bedrijf van Ralf mee geïntegreerd in de zaak. Samen met de echtgenote van Ralf vormt dit trio het kloppend hart van het bedrijf. “Je mag ons echt een familiebedrijf noemen,” lacht Alex. Maar wel één met internationale erkenning: “Door de achtergrond van Ralf en zijn relaties komt een groot gedeelte van onze klanten uit Duitsland.”

LM71_ IMS Industrial Marking Service Alex Wouter006_lowCNC
Industrieel graveerwerk is de corebusiness van het bedrijf. Deze vlag dekt echter vele ladingen. Gaande van kunststof tagplaatjes, over typeplaten en identificatieplaten voor machines en installaties, tot het vervaardigen van front- en bedieningspanelen voor machines, prototypes en testapparatuur. We gebruiken daarvoor verschillende technieken: lasergraveren, graveren, frezen en digitaal printen. I.M.S. is uitgerust met verschillende hoogtechnologische toestellen die het werk millimeter nauwkeurig kunnen uitvoeren. “Onze laatste investering is deze CNC-freesmachine waarvoor we zelfs moesten uitbreiden. Deze doorgedreven vorm van automatisatie betekende een erg grote stap voorwaarts voor ons bedrijf.”

LM71_ IMS Industrial Marking Service Alex Wouter009_lowIndustrie
I.M.S. werkt vrijwel uitsluitend voor industriële klanten. “Onze specialiteiten hierbij zijn het vervaardigen van aluminium front- en bedieningspanelen, graveren van inox typeplaten voor de chemische en petrochemische industrie en het mechanisch bewerken en markeren van behuizingen voor elektronica. In de loop der jaren hebben wij zo een vast en trouw klantenbestand opgebouwd waaronder grote firma’s als Siemens, Continental Automotive, Schneider Electric, VDL-Group, Fabricom GDF Suez en nog vele andere.”
Het grote pijnpunt in deze branche is de snelheid van handelen: alles moet snel gaan, liever vandaag nog dan morgen. Maar ook daar speelt I.M.S. handig op in. “Wij hebben alle materialen in voorraad. Door een nauwkeurige planning kunnen wij garanderen dat alle opdrachten binnen enkele dagen zijn uitgevoerd, en dat volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Daarenboven denken wij altijd mee met de klant. Als wij een fout opmerken in het plan of we zien zaken die anders en beter kunnen, zullen we dit altijd melden in plaats van de opdracht gewoon uit te voeren. Een eigenschap die erg wordt gewaardeerd.”

logo IMS Industrial Marking Service_cmyk_negLepelstraat 48 – 3920 Lommel – T 011 55 57 56 – info@ims-engraving.bewww.ims-engraving.be.