Maasland Banden – “Alles voor de mobiliteit van onze klanten”

Als één onderneming zich bandenspecialist mag noemen, dan ongetwijfeld Maasland Banden uit Dilsen-Stokkem. Personenwagens zijn meer dan welkom, maar de grootste doelgroep blijft de industrie in heel de Benelux en het Ruhrgebied. Tractors, bulldozers, heftrucks: als het wielen heeft, zorgt Maasland Banden voor de banden.

Maurice Drossaert: “Wij weten op voorhand exact hoeveel uren een band meegaat bij normaal gebruik.”
Maurice Drossaert: “Wij weten op voorhand exact hoeveel uren een band meegaat bij normaal gebruik.”

Maasland Banden realiseert het grootste gedeelte van zijn omzet in de industrie, in het bijzonder in de transportsector, wegenbouw en grondwerken. “Ook met landbouwvoertuigen en heftrucks komen veel bedrijven naar ons,” vertelt zaakvoerder Maurice Drossaert. “We beschikken over twee vrachtwagens om deze machines op de werf of werkvloer van nieuwe banden te voorzien. Daarnaast hebben we nog enkele bestelwagens die in geval van nood uitrukken.”

Grote voorraad
Daarmee zijn we meteen aanbeland bij dé sleutel tot succes van Maasland Banden: een schitterende service. “Wij doen inderdaad al het mogelijke om onze klanten mobiel te houden. Dat kan alleen met een grote voorraad banden in huis. Van kleine meeloopwieltjes tot immense bulldozerbanden van 10.000 euro. Wij kiezen altijd voor kwaliteit. Hier vind je geen spotgoedkope banden. Wij weten op voorhand exact hoeveel uren een band meegaat bij normaal gebruik. Zo helpen we zaakvoerders om hun kosten te plannen. Je begrijpt dat we heel wat expertise in huis hebben.”

foto LM67_Maasland Banden-7_lowUitstekende tweedehands banden
Speciaal voor de industrie beschikt Maasland Banden over een mooie voorraad uitstekende tweedehands banden. “Soms moet een machine nog maar een korte tijd meedraaien, maar zijn de banden tot op de draad versleten. Met een stel gebruikte exemplaren is je probleem goedkoop en gemakkelijk opgelost,” tipt Maurice Drossaert.

Nieuwe vestiging
Maasland Banden bestaat 12,5 jaar, maar stelt de viering uit tot volgend jaar. “We combineren dat met de inhuldiging van ons nieuw gebouw langs de Boslaan,” verklapt Maurice Drossaert. “We barsten momenteel letterlijk uit onze voegen. Daarom verdubbelen we de oppervlakte tot ongeveer 10.000 m², goed voor een opslagcapaciteit van 14.000 banden. Bijna drie keer zo veel als nu. Er komen ook twee aparte werkplaatsen, één voor de industrie en één voor personenvervoer.”

Thevissen drukkerij Maasland banden briefhoofd dec12 v6.inddTeutelbergstraat 59 –3650 Dilsen-Stokkem – T 089 65 68 33 – info@maaslandbanden.bewww.maaslandbanden.be