Managers nemen Essec over, Luk Lowette stapt uit bedrijf MBO door Luc Achten, Johan Deroy, Mark Decat en Peter Jans

essecDe activiteiten van de Limburgse telecomgroep Essec worden overgenomen door haar directie. Stichter en meerderheidsaandeelhouder Luk Lowette stapt na 32 jaar uit het telecombedrijf. Het huidige vierkoppige directieteam, dat al geruime tijd de operationele activiteiten van de groep waarneemt, neemt alle aandelen van Luk Lowette over. Daardoor blijft Essec volledig in Limburgse handen.

De leden van het directieteam met een gemiddelde anciënniteit van 20 jaar zijn al sinds 1996 in een minderheidsparticipatie aandeelhouder in degroep. Door de resterende aandelen over te nemen, verkrijgen zij elk een evenwaardig deel, samen 100%.

Het juiste bedrag van de overname wordt niet bekendgemaakt. De operationele verantwoordelijkheden blijven zoals voorheen: Luc Achten leidt commercieel de winkels en de B2B-activiteiten, Mark Decat focust zich op de zorgsector en de export, R&D en technische dienst vallen onder Peter Jans en de financiële en logistieke diensten zijn de verantwoordelijkheid van Johan Deroy. Luc Achten en Johan Deroy werden tot afgevaardigd bestuurder benoemd, Mark Decat en Peter Jans worden bestuurder. Essec heeft drie soorten activiteiten: naar particuliere consumenten, onder de vorm van 13 winkels, naar bedrijven en naar de zorgsector. Voor 2009 mikt Essec op een jaaromzet van 17 miljoen euro. De verdere uitbouw van de productportfolio en de expansie van de exportmarkten moeten ervoor zorgen dat Essec de volgende jaren kan blijven groeien. Hierbij zijn bijkomende partnerships en overnames niet uitgesloten.