Mark Lens: Pas als het bij ons werkt, installeren we het bij klanten

Vijf jaar geleden was EuroSys in hoofdzaak een retailbedrijf van hard- en software voor de particuliere markt. Vandaag haalt de onderneming, samen met zusterbedrijf ITSolutions, 80% van haar omzet uit B2B-activiteiten. Die omschakeling ging gepaard met een stevige groei: de omzet verdrievoudigde in vier jaar tijd tot 12,5 miljoen euro. Stichter en gedelegeerd bestuurder Mark Lens wil de volgende twee jaar bovendien 15 extra EuroSys-vestigingen openen of overnemen. “We ambiëren een omzet van 25 miljoen euro,” stelt hij.

Mark Lens, gedelegeerd bestuurder van EuroSys en IT-Solutions (links op de foto), werd in januari als beste partner van Microsoft in België gelauwerd op het hoofdkantoor van Microsoft Belux in Diegem. Ook op de foto: Wim Delbeke, Commercial Director van Small and Medium Solutions & Partners bij Microsoft Belux.Mark Lens, 38 jaar, startte EuroSys 15 jaar geleden tijdens zijn studies handelsingenieur in Diepenbeek. De oorspronkelijke activiteit – verkoop van computers – evolueerde doorheen de jaren naar de installatie en het beheer van computernetwerken, hard- en software en de implementatie van Navision ERP software, waarvoor een achttal jaar geleden zusterbedrijf ITSolutions werd opgericht. Op 16 januari 2006 werden beide ondernemingen, EuroSys en IT-Solutions, als beste partner van Microsoft in België gelauwerd op het hoofdkantoor van Microsoft Belux in Diegem.
“EuroSys heeft vandaag al voor zeven competenties het Gold Certified level behaald en is opgeklommen tot de eerste positie in onze partner-ranking,” zegt Wim Delbeke, Commercial Director van Small and Medium Solutions & Partners bij Microsoft Belux. “Met zo’n partner kunnen klanten bijna blindelings in zee gaan voor de implementatie van Microsoft-technologieën.” Aan het verwerven van die positie ging een intensief kwaliteitsproces vooraf. “Eerst moet je via examens het bewijs leveren dat je de competentie in huis hebt,” legt Mark Lens uit. “Om het Gold label te bereiken, moet je die knowhow vervolgens ook kunnen overbrengen naar de werkvloer. Je moet voor elke competentie bovendien minstens drie tevreden klantenreferenties kunnen voorleggen. Ook verkoopscijfers spelen in dit Microsoft Partner Program een rol. Op basis van die verschillende criteria stelt Microsoft een partner-ranking op, waarin wij in 2006 zijn opgeklommen naar de eerste plaats. We staan daarmee in België bijvoorbeeld voor Dolmen, dat 1.000 werknemers heeft. Daar zijn we als Limburgse groei-KMO, met 65 medewerkers, best trots op.”

20-tal Navision-projecten per jaar

IT-Solutions doet een 20-tal ERP/Navision-projecten per jaar. “We concentreren ons op bedrijven, die actief zijn in groothandel, distributie en retail,” zegt Mark Lens. “Specifiek voor die sector hebben we de standaard Navision functionaliteiten uitgebreid met eigen modules. Die maken het bijvoorbeeld mogelijk om kassagegevens snel en efficiënt in het ERP-systeem te integreren en om op een eenvoudige en betaalbare manier e-commerce en e-service toepassingen te ontwikkelen.” Veel bedrijven investeren in ERP, maar zijn achteraf niet helemaal tevreden over de behaalde resultaten. “Alle systemen worden eerst bij ons geïnstalleerd,” reageert Mark Lens. “En pas als het bij ons goed werkt, installeren we het bij klanten. Die kunnen dus ook altijd vooraf de mogelijkheden ervan komen bekijken bij ons. Voorts zorgen we ervoor dat klanten ermee kunnen werken. Een basisopleiding en opvolging zijn noodzakelijk. Klantentevredenheid krijgt bij ons veel aandacht. Zo eisen wij ook van onze medewerkers dat alle e-mails dezelfde werkdag worden behandeld. Bij hoeveel bedrijven moet je geen dag of langer wachten om een antwoord te krijgen op een mail? In onze huidige servicesamenleving kan je je dat niet meer veroorloven.”