Mathieu Kerckhofs Trailers – “We’re always behind you”

Het Britse Ifor Williams Trailers staat al sinds 1958 garant voor een kwalitatief hoogstaande trailer met een perfecte na-service voor onderhoud, onderdelen en/of herstellingen. De Europese marktleider koos Mathieu Kerckhofs in Bree als exclusieve importeur voor België. “Ons verhaal stopt niet als we een trailer hebben afgeleverd bij onze klant.”

Liesbeth en Mathieu Kerckhofs.

Iedere ondernemer droomt ervan om het gat in de markt te vinden. Voor Mathieu Kerckhofs was dat een toevallige vondst. “Ik was op zoek naar een nieuwe trailer en kwam in Engeland het fantastische merk Ifor Williams Trailers op het spoor, dat je in Vlaanderen nog nergens kon krijgen,” zegt zaakvoerder Mathieu Kerckhofs. Hij wilde toch al niet ‘vastroesten in een vaste baan’ en hij zag meteen kansen om het stijlvolle en robuuste merk uit Noord-Wales te lanceren in Vlaanderen. Ifor Williams bouwt aanhangwagens tot drieënhalve ton en is gespecialiseerd in een uitzonderlijk goede wegligging dankzij de onafhankelijke ophanging met parabolische bladveren. “De doelgroep is immers enorm, van landbouwers en paardenliefhebbers, tot grote bouwaannemers en tuinaanleggers.” Niet veel later, in 1991, was Mathieu Kerckhofs Trailers een feit. Gezelligheid, degelijkheid en ambachtelijkheid groeiden uit tot de vaste waarden in zijn bedrijfsfilosofie. In een korte tijd nestelde de importeur zich vanuit deze solide basis vervolgens in de top van de trailermarkt. “Mede dankzij een uitgebreid netwerk van betrouwbare dealers behoren we tot de drie belangrijkste spelers in België. In totaal bestaat het gamma uit meer dan 100 verschillende varianten. Ifor Williams bouwt 1.000 trailers per week, er rolden reeds meer dan 500.000 stuks van de band.”

Veiligheid en comfort

Een aanhangwagen moet niet alleen fraai zijn, maar vooral veilig en betrouwbaar. “In een test van het veelgelezen Duitse paardenmagazine Cavallo werden onlangs zeven populaire trailers met elkaar vergeleken. Belangrijke aspecten als geluidsniveau, rijcomfort en remgedrag werden nauwkeurig onder de loep genomen. De HB 506, het nieuwe paradepaardje uit de Britse stal, kwam onbedreigd als beste trailer uit de bus.”

“We zijn actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van enkele specifieke modellen voor de Belgische markt. We blijven voortdurend kleine details bijschaven om onze Ifor Williams Trailers net iets beter te maken.”

Betrouwbare service

Kwaliteit en service gaan bij Mathieu Kerckhofs Trailers hand in hand. “Ons verhaal stopt niet als we een trailer hebben afgeleverd bij onze klant,” aldus Mathieu. Vandaar dat ze, geheel in stijl met het Britse merk, het motto ‘We’re always behind you’ tot hun leidraad hebben gebombardeerd. “We hebben een eigen werkplaats, waar onze gespecialiseerde werknemers herstelwerkzaamheden kunnen uitvoeren.” Maar daar blijft het niet bij. “We zijn actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van enkele specifieke modellen voor de Belgische markt. We blijven voortdurend kleine details bijschaven om onze Ifor Williams Trailers net iets beter te maken.”

Herenstraat 41, 3960 Bree
Tel.: 089-46 16 52, Fax: 089-46 67 76
info@iwtrailers.be
, www.iwtrailers.be