Meca – “Alle machineonderdelen op maat gemaakt”

Tal van bedrijven vertrouwen op Meca uit Opglabbeek voor het op maat vervaardigen van machineonderdelen.  Zaakvoerder Benoit Cardeynaels staat nog iedere dag mee op de werkvloer achter de CNC draai- en freesmachines. “Ik wil er absoluut zeker van zijn dat we de nodige kwaliteit en service bieden,” stelt hij.

Benoit Cardeynaels: “Wanneer gewenst nemen we ook de engineering van specifieke onderdelen op ons.”

Dertien jaar geleden startte Benoit Cardeynaels een eenmanszaak in metaalbewerking. Twee jaar later richtte hij een bvba op. Inmiddels telt Meca een team van drie medewerkers en een modern machinepark. “We maken op maat alle soorten van machineonderdelen – klein én groot – in staal, inox, aluminium of kunststof,” vertelt hij. “We werken veel voor automatisatiebedrijven, engineeringbureaus en andere metaalbewerkende bedrijven. Daarnaast leveren we ook rechtstreeks aan bijvoorbeeld de automobielsector of designwereld.”

Focus op service
Meca blinkt uit op vlak van kwaliteit, snelheid en flexibiliteit. “Hier heerst geen 9-to-5 mentaliteit. Ook zaterdag sta ik achter de draai- en freesmachines. Afgesproken deadlines met onze klanten willen we absoluut respecteren. We blijven bewust een klein maar gezond bedrijf waar administratieve rompslomp maximaal wordt vermeden. Een klant die belt, willen we zo snel mogelijk bedienen. Wanneer gewenst nemen we ook de engineering van specifieke onderdelen op ons. Als het gaat om grotere engineeringopdrachten, werken we samen met een gespecialiseerde partner.”