Mentens Betonvloeren – Van betonvloer naar trendy vloerafwerking

De opmars van de betonvloer is niet meer te stuiten. Was de betonvloer voorheen voorbehouden aan industriële projecten, anno 2010 heeft de betonvloer ook kantoren, winkels, culturele centra en schoolgebouwen veroverd. “Logisch,” aldus Peter Mentens van Mentens Betonvloeren. “Dankzij moderne technieken kunnen we betonvloeren voorzien van een hoogwaardige afwerking, waardoor een luxueuze uitstraling ontstaat, terwijl het onderhoud vrijwel nihil is.”

Peter Mentens.

Mentens Betonvloeren is van start gegaan in 2001. Twee jaar geleden betrok het bedrijf een gloednieuw pand aan de Anjerstraat in Meeuwen-Gruitrode. Inmiddels telt het bedrijf goed opgeleide vakmensen die over de nodige en jarenlange ervaring beschikken in het storten en afwerken van betonvloeren. Het bedrijf realiseert op jaarbasis 150.000 m² betonvloer en is actief in België en het Nederlandse en Duitse grensgebied. Tot de klanten behoren aannemers, projectontwikkelaars, overheden, industriële ondernemers, zakelijke dienstverleners, winkeliers en particulieren. Voorbeelden van recente werken zijn onder meer de vloeren van het Kunsthumaniora (2.000 m²) en de parkeergarages (6.000 m²) van appartementencomplex Hassaporta te Hasselt en de laatste uitbreiding (18.000 m²) bij Gielen Containerservice te Genk.

Industriële perfectie

“Wij gaan altijd voor absolute perfectie,” verzekert Peter Mentens, die al ruim 20 jaar in het vak zit. “Met minder hoeven onze klanten geen genoegen te nemen. Om dat waar te maken, gebruiken we moderne technieken waaronder lasergestuurd plaatsen en uitlijnen. Afhankelijk van het gebruik, versterken we de vloer met staalvezels waardoor de scheurbeheersing en het weerstandvermogen toeneemt. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in vloeistofdichte vloeren voor toepassingen in de chemische en voedingsindustrie, bij tankstations, garages en opslagplaatsen voor brandstof. Onze vloeistofdichte vloeren voldoen uiteraard aan de strenge milieueisen.” Peter Mentens en zijn team realiseren niet enkel nieuwe betonvloeren. “Gezien de toenemende schaarste van industriegronden en de tendens om bestaande bedrijfspanden op te knappen, hebben wij ons eveneens toegelegd op het renoveren van bestaande betonvloeren.”

Trendy vloerafwerking

De industriële betonvloer wordt volgens Peter Mentens tegenwoordig steeds vaker toegepast als trendy vloerafwerking. “Vooral de gepolierde betonvloer heeft haar weg gevonden naar kantoorruimten, restaurants, winkelruimtes, … De vloeren worden doorgaans voorzien van pigmenten en specifieke verzegelingslagen. Het resultaat is een strakke, moderne vloer die ideaal te onderhouden is. Polieren is overigens puur handwerk en vraagt veel ervaring en knowhow van de medewerkers. Reden te meer om onze mensen voortdurend bij te scholen en ons machinepark up-to-date te houden.”

Afgevaardigd Bestuurder Peter Mentens zit kort op de bal. “We zijn bij voorkeur al in een pril stadium bij de bouw of renovatie betrokken. We willen graag tijdig kunnen meedenken en hiermee eventuele problemen en/of moeilijkheden vanaf het begin aanpakken en/of oplossen. We onderhouden voortdurend contact met de opdrachtgever om alle zaken tot in de kleinste details door te nemen en de logistieke organisatie exact in te passen in de bouwplannen. Toch moeten we nu en dan het plan wijzigen. We zijn immers voor een deel afhankelijk van de weersomstandigheden. En als wij zeggen dat het vandaag niet door kan gaan vanwege vorst of regen, dan storten we niet. Mentens Betonvloeren gaat immers voor uiterste perfectie en dat is een betonvloer waarop alle betrokken partijen fier kunnen zijn.”

Anjerstraat 16, 3670 Meeuwen-Gruitrode
Tel.: 011-63 77 10, Fax: 011-63 76 10
www.mentensbetonvloeren.be