Mercken en Co – Boekhouding en de toekomst van uw bedrijf

Mercken en Co bedrijfsrevisoren is een onafhankelijk kantoor dat deel uitmaakt van de associatie CDO-Audit. Op die manier staan ze garant voor de persoonlijke aanpak en service van een klein kantoor en de professionele kwaliteit van de groten. Een succesformule!

Wery Mercken.

“CDO-Audit is een verzameling van zes kantoren verspreid over heel Vlaanderen,” legt zaakvoerder Wery Mercken uit. “We werken allemaal onafhankelijk, maar we controleren elkaar. We wisselen best practices uit en we organiseren workshops voor onze medewerkers. Op die manier wordt elk kantoor er alleen maar beter van en dus ook onze klanten. Bovendien laten we ons omringen door de beste juristen en consulenten die elk gespecialiseerd zijn in hun domein.”
De belangrijkste opdracht van een bedrijfsrevisor is nog altijd de boekhouding van bedrijven controleren. “Maar het adviseren van onze klanten neemt aan belang toe,” geeft Wery Mercken toe. “Een boekhouding is de registratie van wat gisteren gebeurd is, maar is zeer belangrijk om te bepalen wat onze klant morgen moet doen om de situatie van het bedrijf te optimaliseren. Vandaar dat betrouwbare en gecontroleerde gegevens noodzakelijk zijn. We werken dan ook met erg geavanceerde IT-toepassingen. Die nemen het werk van onze medewerkers voor een gedeelte over die daardoor meer tijd krijgen om de cijfers te analyseren.”
Voor een bedrijfsrevisor is er meer dan enkel maar de wettelijke opdrachten. Heel wat bedrijfsleiders zitten met de overname van hun onderneming in het achterhoofd. Naast het emotionele aspect telt natuurlijk ook het financiële gegeven. Due diligence en overnamebegeleiding zijn maar twee domeinen waar Mercken en Co de laatste jaren heel erg actief in is. Maar ook voor bijzondere rapporteringen en waarderingen zijn ze de juiste partner.