Mezo-Hout – Hout leeft… altijd en overal

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert. Dat was en is nog steeds de filosofie van Mezo-Hout. En die filosofie heeft de houthandel, die vanuit vestigingen in Bree, Sint-Truiden en Overpelt de Limburgse markt bevoorraadt, geen windeieren gelegd. Want volgens zaakvoerder Jos Evens leeft hout, altijd en overal.

“Ons cliënteel bestaat zowel uit professionelen als particulieren, hiervan is circa 85% professional. Zij vinden bij ons alles van hout voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Wij kiezen voor absolute kwaliteit, inclusief een adequaat advies van onze ervaren, deskundige medewerkers. We zijn niet zomaar een leverancier, maar meer een partner en meedenker. Voor elke klant hebben we een passende oplossing. Bovendien beschikken we over een ultramoderne werkplaats waar elke bestelling op maat bewerkt wordt.”

We schrijven 1990 als Jos Evens en Ludo Indekeu van start gaan met een houthandel in houten plaatmaterialen. Het duo start in een oud gebouw met een opslagruimte van 1.000 m². Het is een schot in de roos. Hout is immers altijd nodig, bij nieuwbouw en renovatie. Al snel wordt het gamma uitgebreid met daktimmerhout, geschaafd hout en tuinhout. In 2002 opent Mezo-Hout een dochteronderneming in Sint-Truiden. Twee jaar later volgt een vestiging in Overpelt. In 2005 besluit het duo een nieuwe showroom en kantoorruimte te bouwen in Bree. Een must, gezien de snelle groei. Anno 2010 telt Mezo-Hout 40 medewerkers, vier eigen vrachtwagens en een bestelwagen. Als de nieuwbouw eind dit jaar gereed is, beschikt Mezo-Hout over 13.000 m² magazijnruimte en over nog eens 22.000 m² ruimte voor buitenopslag. Het assortiment omvat onder meer daktimmerhout, massief hout, tuinhout, gevelbekleding, houtbehandelingsproducten, isolatiematerialen, Velux-ramen, kroonlijsten, trappen, deuren inclusief deurbeslag en krukken, plaatmateriaal zoals multiplex, betonplex, formica en melamine, plafond- en wandbekleding, gipskartonplaten, parket en laminaat, werkbladen, PVC en noem maar op. Mezo-Hout is sinds 1991 lid van de Nationale Federatie der Houthandelaars (NFH). Mezo-Hout is ook FSC-PEFC gecertificeerd. Dat betekent dat het verhandelde hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. FSC-PEFC-producten zijn op voorraad en kunnen geleverd worden met certificaat.

Erkenning

Mezo-Hout is een houtspecialist in de meest brede zin van het woord. Dat heeft geleid tot erkenning bij grote namen als Formica-Unilin, Knauf, Rockwool, Deceuninck, Isover, Terhürne en Quick-step. “Van deze A-merken mogen wij ons hoofdverdeler van Limburg noemen,” vertelt Jos Evens met gepaste trots. “Zo’n hoofdverdelerschap krijg je niet cadeau, dat moet je verdienen door permanent te groeien, de zaken efficiënt aan te pakken, correcte service en een ruim assortiment met bijhorende stock aan te bieden. Wat die stock betreft zijn we zeker niet uitgegroeid. Eind dit jaar gaan we de opslagruimte in Bree met nog eens 6.000 m² uitbreiden. We willen onze professionele klanten onder wie aannemers, dakdekkers, schrijnwerkers, interieur- en keukenbouwers en tal van particulieren in heel Limburg niet teleurstellen. Zij bestellen en wij leveren. Snelheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn daarbij ons credo. Wij bezorgen de bestellingen met eigen vervoer op de bouwplaats. Daarnaast is het mogelijk om materialen direct uit voorraad af te halen in onze vestigingen of er kunnen afspraken worden gemaakt om direct vanuit de leverancier te laten bezorgen. Hoe het ook zij… Wij zorgen ervoor dat de materialen op de juiste plaats en op de juiste tijd geleverd worden.”

Peerderbaan 96, 3960 Bree
Tel.: 089-46 96 66, Fax 089-46 54 08
www. Mezo-hout.be

Filiaal Sint-Truiden, Schurhovenveld 2220
Tel.: 011-59 79 05, Fax 011-59 79 11

Filiaal Overpelt, Karel Pinxtenlaan 2
Tel.: 011-66 65 09, Fax 011-66 62 09