Michiel Mirandolle: Zeilen versterkt groepsdynamiek

Succesvolle organisaties hebben groepsgeest. Maar hoe kan je de groepsdynamiek intensifiëren en optimaliseren? “Zeezeilen biedt heel wat voordelen,” zegt Michiel Mirandolle, skipper-zaakvoerder van Raidho dat al twee jaar zeiltrips en bedrijfsincentives organiseert. “Zeilen is een ideaal instrument om te ontspannen, een goed resultaat te vieren, relaties te verdiepen of zelfs gezamenlijk te brainstormen.”

Zeilen versterkt groepsdynamiekMichiel Mirandolle omschrijft zeilen als ‘ontspannen met de krachten der elementen’. Samen met zijn echtgenote begon hij twee jaar geleden met Raidho – naar zijn gelijknamige 46 voets zeilboot – als organisator van zeiltrips. “Het runnen van een zeiljacht is bijna hetzelfde als het runnen van een bedrijf,” stelt Michiel Mirandolle. “Je verdeelt de taken en  verantwoordelijkheden om samen het vooropgestelde reisdoel te bereiken.” Raidho biedt als organisatie verschillende interessante formules aan. “Het kan gaan van een zeiltrip, gecombineerd met een lezing, waarin dieper wordt ingegaan op die parallellen tussen zeilen en een bedrijf runnen, maar net zo goed kunnen we een productpresentatie koppelen aan een zeiltocht. Ook brainstormsessies werken heel goed aan boord van de Raidho. Weg van de vergaderzaal ontdek je immers, letterlijk en figuurlijk, nieuwe horizonten.”

In overleg

Business incentives met de Raidho-zeiljacht worden telkens in overleg bepaald, ook inzake het parcours en de duur van de trip. “Er komt best veel bij kijken en de onderlinge taakverdeling versterkt de groepsdynamiek. Uiteraard wordt er rekening gehouden met ieders capaciteiten en voorkeuren,” legt Michiel Mirandolle uit. Wie als onderneming de wind in de zeilen wil, moet met andere woorden gaan zeilen in de wind. “De bekende zeiler Roy Heiner verwoordde het treffend met ‘Together Each Achieves More’,” besluit Michiel Mirandolle.

Info: www.raidho.be.

C.D.S.