Mirotech – “Liever goed advies dan een slechte verkoop”

Al sinds 1988 vertrouwen tal van voedingsverwerkende bedrijven uit binnen- en buitenland op Mirotech voor hun productie- en verpakkingsmachines. “We zijn wel een verkoops-, installatie- en onderhoudsbedrijf, maar onze adviesrol komt altijd op de eerste plaats,” zegt zaakvoerder Jos Griens. “Klanten vertellen ons wat het eindproduct moet inhouden, wij engineeren de volledige productie- en verpakkingslijn.”

Jos Griens: “Altijd en overal je oren en ogen goed open houden. Zo kom je automatisch tot de juiste richting waarin je bedrijf moet evolueren.”

Zaakvoerder Jos Griens, met meer dan 40 jaar ervaring in de voedingssector, houdt er een opvallende bedrijfsfilosofie op na: “Altijd en overal je oren en ogen goed open houden. Zo kom je automatisch tot de juiste richting waarin je bedrijf moet evolueren.” Hij vertelt het met de gedrevenheid en het enthousiasme van een beginnende ondernemer. “Mirotech startte met het leveren van machines aan de vleesverwerkende sector, midden jaren ’90 verruimden we onze activiteiten naar de volledige voedingsindustrie. De opkomst van kant-en-klare maaltijden en houdbaarheidsverlengende verpakkingen, vergrootte ons marktpotentieel.”

Omdat voedingsbedrijven duidelijkheid willen over welke leverancier aan te spreken bij problemen, kreeg Mirotech regelmatig het verzoek om naast de machines ook de folies en schaaltjes te leveren. “Na de verhuis naar onze nieuwe ruime locatie, gingen we hierop in. Hierdoor dragen we nu bij vele van onze klanten de verantwoordelijkheid over het volledige verpakkingsconcept.”

Adviesrol

Mirotech neemt zijn adviesrol bijzonder serieus. “Als ik denk een klant beter te helpen door hem niets te verkopen, dan zeg ik het ook. Onze reputatie als expert is me veel waard. Wij blijven als installateur en servicepartner steeds binnen ons vakgebied en werken hiervoor met een select groepje van 7 à 8 Europese leveranciers voor standaardmachines en gerenommeerde Belgische en Nederlandse specialisten voor maatwerk.” Vanuit de adviesfunctie groeide de laatste vier jaar het concept van total engineering. “De klant vertelt ons wat het eindresultaat moet inhouden, wij tekenen de volledige productie- en verpakkingslijn uit en coördineren de realisatie.”

Groeimogelijkheden

Voor de toekomst ziet Jos Griens nog heel wat groeipotentie. “De groente- en zuivelsector werken steeds meer met voorverpakte producten. Ook de chocolade-industrie staat voor een ommekeer. Door een aangepaste verpakking kan je bijvoorbeeld de houdbaarheid van truffels drastisch verlengen. We waagden zelfs al onze eerste stappen in de farmaceutische sector. Ik exporteer graag ingeburgerde toepassingen uit de ene voedingstak naar de andere. Je staat ervan versteld hoe weinig dit gebeurt.”

Ook geografisch wil Jos Griens uitbreiden. “Ik zie mogelijkheden in Duitsland en het noorden van Nederland, nu staan we al heel sterk in België, Zuid-Nederland, Noord-Frankrijk en Luxemburg. Afstanden houden ons in elk geval niet tegen, we realiseerden al projecten in Thailand, Saoedi-Arabië, Marokko en Zwitserland.”

Rijkelstraat 48, 3550 Heusden-Zolder
Tel.: 011-53 70 50, Fax: 011-53 70 53
info@mirotech.be, www.mirotech.be