ML Technics – Solarlec – “Groene energie stuwt onze sector vooruit”

Toen steeds meer klanten begonnen te vragen naar zonnepanelen, kon ML Technics niet achterblijven. “Maar we zijn niet plots op de hype gesprongen,” verduidelijkt Klaus Müller.  “Het was een logisch vervolg op onze activiteiten als installateur van elektrische installaties.”  Vandaag zet ML Technics ook overtuigd in op hernieuwbare energie.

Klaus Müller: “Dagelijks zijn we met vijf ploegen op de baan.”

Klaus Müller begon in 1993 op piepjonge leeftijd als zelfstandig elektricien. “Dankzij die ervaring weten we perfect hoe we zonnepanelen kunnen integreren in een elektriciteitsinstallatie. We hebben alles in huis: elektriciens, plaatsers en een eigen afdeling die metaalconstructies maakt om zonnepanelen op te monteren. Zo hebben we rechtstreeks controle over het werk dat we afleveren. En op de prijs. We kopen onze materialen zelf aan bij fabrikanten in het buitenland. Ook dat heeft een gunstige invloed op de prijs.”

Gecertificeerde beveiligingsspecialist
ML Technics legt zich toe op industriële elektriciteitswerken. Dat gaat verder dan bekabeling en stopcontacten. “We kunnen deskundig advies geven over alles wat met beveiliging te maken heeft. We zijn een gecertificeerd beveiligingsbedrijf, wat ons toelaat om alarmsystemen, brandbeveiliging en toegangscontrole te plaatsen. We hebben niet alleen een visie ontwikkeld op elektriciteitswerken in bedrijfsgebouwen, maar we hebben er ook de logistiek voor. Dagelijks zijn we met vijf ploegen op de baan. Komt er montagewerk aan te pas, dan kunnen we dat zelf. Voor regiewerken beschikken we over schaarliften, hoogtewerkers en een kraan.”

Verwarming van de toekomst
Ondanks de alomtegenwoordige crisis ziet Klaus Müller veelbelovende groeikansen. “Groene energie en alles wat ermee samenhangt werkt als een motor voor onze sector. We zijn nu bezig met de voorbereiding om ook warmtepompen te gaan installeren. Een schitterende technologie waarmee je zowel kan verwarmen als koelen. Ik ben ervan overtuigd dat het dé verwarming van de toekomst zal worden.”

Zonnepanelen blijven interessante investering voor bedrijven
Met het afschaffen van de belastingaftrek voor particulieren, vrezen velen voor een instorting van de markt. “Onterecht,” stelt Klaus Müller. “Ondanks de dalende bedragen voor groenestroomcertificaten schommelt de terugverdientijd van PV-panelen nog altijd rond de vier jaar. De prijs van een installatie daalt verder, terwijl de energieprijs blijft stijgen. Die combinatie maakt de investering absoluut interessant.”