Nelis Wegenbouw – Sterk in betonwerk

Nelis Wegenbouw uit Opglabbeek is gespecialiseerd in het aanleggen en herstellen van betonwegen. Vooral in moeilijke omstandigheden excelleert het innovatieve familiebedrijf in maatwerk met een lange levensduur.

Aanleggen en herstellen van betonverhardingen

De huidige en toekomstige generatie van familiebedrijf Nelis Wegenbouw.

Voor de aanleg van wegen, bedrijventerreinen, parkings, inritten en stapelplaatsen is Nelis Wegenbouw een betrouwbare partner. “We bieden een totaalservice en verzorgen zowel de grondwerken, de fundering, de afwatering als het storten van beton,” vertelt Johan Nelis, die samen met broer William en zus Nicole het bedrijf leidt. Ze houden de touwtjes strak in handen. “We zijn dagelijks aanwezig op de werf en letten op de allerkleinste details.”

Waterdicht maken van asfalt- en betonverhardingen

De firma herstelt ook scheuren en naden in asfalt- en betonverhardingen. “Preventief onderhoud verlengt de levensduur. Als je alles weer waterdicht maakt, voorkom je het risico van verzakkingen of losliggende betonplaten. We blazen met een zogenaamde ‘warme luchtlans’ alle losse delen uit de openstaande voeg en vullen deze vervolgens weer op.”

Oppersen van verzakte betonplaten

Wanneer de betonplaten nog intact zijn, biedt Nelis Wegenbouw een kostenbesparende oplossing. “Wij kunnen de platen oppersen en/of stabiliseren. Onder hoge druk spuiten we via injectiegaten beton onder de platen. Daardoor worden de holle ruimtes opgevuld en stabiliseert de constructie zich weer.”

Industrieweg-Noord 1178, 3660 Opglabbeek
Tel.: 089-85 77 43, Fax: 089-85 81 36