Nijst natuursteen – De meest complete natuursteenleverancier

“Wij willen de meest complete natuursteenleverancier zijn, zowel voor binnen- als voor buitenmaterialen,” vertelt ambitieuze zaakvoerder Johan Nijst van Nijst natuursteen. Met een grote voorraadruimte van 2.5 hectare vindt u er voor elk project het geschikte materiaal, direct leverbaar uit stock.

Johan Nijst.

Gerard Nijst startte oorspronkelijk zijn bedrijf in asfaltwerken. Van daaruit evolueerde het richting betonklinkers en momenteel richt het zijn pijlen voluit op natuursteen. De technische en materiaalkennis, die bij bovenvermelde toepassingen werden opgedaan, resulteren nog altijd in vakkundig advies en een brede waaier van mogelijkheden.

Nijst natuursteen richt zich vooral op groothandelaars en ondernemers die zorgen voor de aanleg van onze natuursteen bij de eindgebruiker. Het beschikt daarvoor over een klantenportefeuille verspreidt over de hele Benelux, Noord-Frankrijk en Nordrhein-Westfalen.

Het Bilzense bedrijf kiest voluit voor innovatie en investeringen. De natuursteenspecialist biedt voortdurend nieuwe producten aan en werkt nieuwe initiatieven uit. In de laatste vijf jaar werd aan een hoog tempo geïnvesteerd. Hetgeen de komende jaren niet anders zal zijn.

In maart wordt immers gestart met de bouw van een nieuwe steenzagerij (2.200 m²) voorzien van de meest moderne machines die operationeel zullen zijn tegen de zomer van 2011.

Tegellijn

“Er wordt een binnentoonzaal van 1.000 m² gebouwd, waarin we een tegellijn uit eigen productie gaan onderbrengen,” zegt Johan Nijst. “Daarbij gaan we ons vooral toeleggen op Belgische blauwe steen: vloertegels voor binnen en buiten. De toepassing van Belgische blauwe steen kende de laatste jaren immers een enorme opmars en is populairder dan ooit te voren.”

Pas lid van FEBENAT

In januari van dit jaar trad Nijst natuursteen toe tot FEBENAT, de Federatie van Belgische Natuursteengroothandelaars. Daardoor is de onderneming nog beter ingelicht over onderhoud, plaatsing en karakteristieken van alle soorten natuursteen. “Wij werken vaak samen met architecten en dankzij FEBENAT kunnen we de keuze voor onze klant samen met de architect nog beter uitwerken”, aldus Johan Nijst.

Taunusweg 12, B-3740 Bilzen
Tel: 089-41 62 79, Fax: 089-41 71 14
www.nijst-natuursteen.be, info@nijst-natuursteen.be