nv Mathieu Gijbels – “Juist de kleine details maken het verschil”

Steeds meer bedrijven vinden in nv Mathieu Gijbels de gedroomde aannemer, die hun ondernemerswensen tot leven brengt in de vorm van een prachtig, functioneel gebouw. Wijnhandel Licata Vini en Carglass® keerden bijvoorbeeld tevreden terug. “Succesvol bouwen is vooral een kwestie van vertrouwen.”

Licata Vini.

Ieder bouwproject begint met het luisteren naar de wensen van de opdrachtgever. Carglass® stond in september 2009 bijvoorbeeld voor een dilemma, vertelt facility manager Frank Roosen. “We beschikten in Luik over een verouderd pand, maar dat bevond zich wél op een aantrekkelijke plek in de stad. Ons probleem was: wat nu? Renovatie of nieuwbouw?”

Oplossingen op maat

Laurent Licata, directeur/eigenaar van Licata Vini in Diepenbeek, meldde zich in 2002 voor het eerst bij nv Mathieu Gijbels: “Mijn vader liet de Vlamingen 30 jaar geleden kennismaken met Italiaanse kwaliteitswijnen. We acteren nog steeds binnen het topsegment van onze branche en wilden daarom geen standaard gebouw. We droomden van een nieuw passend visitekaartje: een pand met een doorgedreven afwerkingsniveau.”

In beide gevallen kwam Gijbels snel met een gepaste oplossing. Roosen: “Rekening houdend met onze eisen en beschikbare middelen, bleek renovatie het beste alternatief.”

“Bouwen is voor ons vooral een kwestie van vertrouwen. Juist de details maken daarbij het verschil,” vindt Laurent Licata. “Ze overtuigden ons met een duidelijk uitgewerkt plan. Bovendien had onze architect positieve ervaringen opgedaan tijdens eerdere projecten.”

Resultaatgerichte ‘voordenkers’

Frank Roosen.

Nv Mathieu Gijbels verzorgde voor Carglass® ook renovatieprojecten in onder andere Hasselt, Verviers, Oudenaarde en Sint-Stevens-Woluwe. Licata Vini keerde terug voor uitbreidingen in 2008 en 2010. Waarom kiezen zij telkens weer voor Gijbels?

“Net zoals bij Carglass® en ons bedrijf staan bij hen de medewerkers centraal,” vertelt Laurent Licata. “En dat voel je in hun manier van werken. We ervaren de juiste ‘klik’. Hun hoge kwaliteit en service sluit naadloos aan bij onze filosofie.”

“We zitten inderdaad op dezelfde golflengte,” vult Roosen aan. “Het zijn echte ‘voordenkers’. Ze nemen alle bouwzorgen weg. Ze hebben bijvoorbeeld een zeer uitgebreid netwerk, waarvan we graag profiteren. Zo tipten ze ons in Luik over een geschikte lokale architect.”

Het is voor beide bedrijven een plezier om met nv Mathieu Gijbels samen te werken. Licata: “De communicatie verloopt erg vlot. Iedere week vond bijvoorbeeld een werfvergadering plaats met een eerlijke round-up van de stand van zaken. We hoefden nergens aan te denken.”

“Het is voor hen een erezaak om ieder project probleemloos op te leveren,” sluit Roosen aan. “Carglass® heeft veel projecten en we moeten bij ons gebouwenbeheer kunnen rekenen op een partner die precies weet wat wij verwachten. Nv Mathieu Gijbels heeft daarom een belangrijke meerwaarde voor onze organisatie.”

Industrieweg Noord 1161, 3660 Opglabbeek
Tel.: 089-81 91 00, Fax.: 089-81 91 01
company@gijbels.be, www.gijbels.be