Patrick Franssen, Franssen Keukens: “Inspelen op de vraag uit de markt behoort tot onze filosofie”

Wat bijna 100 jaar geleden van start ging als eenvoudige schrijnwerkerij is anno 2010 uitgegroeid tot een industriële specialist in interieurbouw, keukens en dressings. Immers, Franssen Keukens in Overpelt vervaardigt niet alleen keukens op maat, maar renoveert en bouwt onder de naam F-Plus Interieur eveneens complete winkel- en kantoorinrichtingen voor de zakelijke markt.

Wat kan Franssen Keukens voor een ondernemer betekenen? Limburg Manager vroeg het aan Patrick Franssen, zaakvoerder, die de commerciële belangen van de groep Franssen behartigt.

Patrick Franssen.

L.M.: Waar ligt de corebusiness van Franssen Keukens?

Patrick Franssen: “Circa 50 jaar geleden heeft het bedrijf de ommezwaai gemaakt van schrijnwerk naar de volledig eigen fabricatie van keukens op maat, eikenhouten deuren en vloeren, dressingwanden en inloop dressings voor de particulier. Hier ligt nog steeds onze corebusiness.”

L.M.: Wat kunt u betekenen voor de ondernemer?

“Enkele jaren geleden werden we geconfronteerd met een groeiende vraag vanuit de zakelijke markt. Denk hierbij aan eiken vloeren en deuren in kantoor- en winkelpanden. Op dit moment leveren we eveneens bureaus, balies, schuifwanden, archiefkasten ofwel vrijwel complete interieurs op maat welteverstaan, inclusief de pantry en bedrijfsrestaurant. We zijn immers van huis uit keukenspecialisten. Dat stelt ons in staat ook keukens voor zakelijk gebruik vanuit de nieuwste inzichten optimaal in te richten.”

L.M.: Is de keuze voor de oprichting van F-Plus Interieur bewust genomen?

“Inspelen op de vraag uit de markt behoort tot onze filosofie. Bovendien is het altijd beter om op meerdere paarden te wedden. Als het aan de ene kant wat minder is, stijgt de vraag wellicht aan de andere kant. Inzake F-Plus Interieur behartigt Gerrit Janssen de zaken.”

L.M.: Merkt u in uw branche iets van de huidige financiële crisis?

“Absoluut niet. We zijn blij dat we de vraag aankunnen. Op dit moment leveren we gemiddeld 20 keukens per week af. Ook de portefeuille van F-Plus Interieur is goed gevuld. Zowel particulieren als ondernemers kiezen nog steeds voor pure kwaliteit.”

L.M.: Wat verstaat u onder kwaliteit?

“Kwaliteit heeft veel gezichten. In eerste instantie gaat het natuurlijk om het product. Ons eikenhout is afkomstig uit Frankrijk. Het hout krijgt een artisanale kwaliteitsbehandeling in onze eigen fabricagehallen. Onze 120 vakbekwame en degelijk opgeleide medewerkers verwerken het eikenhout tot de mooie massieve, hedendaagse en rustieke keukens, binnendeuren of plankenvloeren. Daarnaast vervaardigen wij ook foliekeukens in elke gewenste kleur. Onze membraanpers waarmee we kunststoffolie op hoogwaardige MDF-platen aanbrengen, is Europa’s grootste. Ook de kwaliteit van onze foliekeukens is gegarandeerd.”

L.M.: Waarin onderscheidt Franssen Keukens zich?

“Het grootste onderscheid is het maatwerk. Al onze keukens worden volledig op maat in eigen ateliers gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat om op de nieuwste tendensen in te gaan. We hebben het complete proces in eigen hand, van info, offertes en virtuele 3D-tekeningen tot verkoop en van opmeting en planning tot productie en plaatsing bij de klant. En wat geldt voor Franssen Keukens, is eveneens van toepassing op de interieurprojecten van F-Plus Interieur.”

L.M.: Zijn eikenhouten keukens, vloeren en archiefkasten gebruiksvriendelijk?

“Jazeker. Afhankelijk van het gebruik en van de wens van de klant werken we het 20 mm dikke eikenhout af met olie of matte lak. Olie kan plaatselijk worden bijgewerkt. De moderne lakken maken eikenhout beter slijtbestendig dan een olie-afwerking. Nadeel is dat het niet mogelijk is om eventuele beschadigingen tussentijds bij te werken.”

L.M.: Franssen Keukens is een familiebedrijf. Heeft dat voordelen?

“Natuurlijk. Wij staan voor no-nonsense. De interne lijnen zijn kort, de productie flexibel en afspraak is afspraak. Grote en kleine klanten zijn ons even lief. Zij kunnen allemaal rekenen op een persoonlijke benadering en optimale invulling van hun individuele wensen.”

Toonzalen in Lommel, Overpelt, Hasselt en Maasmechelen (voorheen Lanaken).
F-Plus Interieur is bereikbaar op het nummer: 0473-86 75 62.