PCP Architects – Totaalprojecten met visie

Het bureau PCP Architects heeft alles in huis om uw bouwproject van begin tot einde te begeleiden. Deze groep architecten aast niet meteen op de grootste opdrachten maar concentreert zich wel bewust op projecten met karakter en uitstraling.

Industrieel kantoorgebouw Tectum: laureaat Design and Build Award 2012.
Industrieel kantoorgebouw Tectum: laureaat Design and Build Award 2012.

Bij PCP Architects in Genk werken twaalf mensen. Het team bestaat uit vier architecten, twee ingenieur architecten, vier interieurarchitecten en twee bouwkundig tekenaars. Zo ontstaat een creatieve mix van kennis in één kantoor.

“Dat onderscheidt ons meteen ook van vele andere architectenbureaus,” zegt Peter Cornoedus, die samen met Jochen Kerkhofs vennoot is in PCP. “Een bouwproject is vaak een ingewikkeld en gefaseerd dossier dat vanuit verschillende invalshoeken een uitgebreide expertise en knowhow vereist. PCP staat op diverse vlakken sterk. Daarom zijn we steeds van in de prille ontwikkelingsfase bij een project betrokken. Ook verderop in het traject, als bijvoorbeeld het interieur aan bod komt, spelen we mee. Kortom, PCP is sterk in totaalprojecten.”

Toegevoegde waarde
Zowat 60% van de opdrachten bij PCP Architects bestaat uit residentiële en dienstverlenende projecten (onder meer flatgebouwen – rusthuis). Daarnaast spitst het bureau zich toe op hotels (20%) en industriële en openbare projecten.

Inrichting loft in een mouterij te Diest.
Inrichting loft in een mouterij te Diest.

Peter Cornoedus: “We willen niet noodzakelijk de grootste projecten binnen halen. De opdrachten moeten wel binnen onze visie passen. Zo vinden we het cruciaal dat onze ervaring en kennis een toegevoegde waarde voor het te realiseren project biedt. Voor de gemeenschap, de bewoners of de gebruikers, voor de omgeving. Per slot van rekening zijn de medewerkers van ons bureau stuk voor stuk bezield door (hedendaagse) architectuur en vormgeving. Op dat vlak stellen we dus hoge eisen aan onszelf. Maar ook de opdrachtgevers die met ons samenwerken verwachten kwaliteitswerk. Daarom krijgen we regelmatig ‘moeilijke’ projecten toegespeeld. Maar welke opdracht ook voorbijkomt, als we ze accepteren, behandelen we ze met dezelfde zorg en toewijding als alle andere.”

Carbon en Eburon
Carbon Hotel in Genk en Eburon Hotel in Tongeren zijn bekende Limburgse hotels die samen met PCP Architects zijn gerealiseerd. Het bureau was al van in het prille begin bij de projecten betrokken. PCP besprak onder meer de stedenbouwkundige aspecten en werkte vervolgens het architecturale concept en het volledige interieur uit. Het leidde in beide gevallen tot een creatief en opmerkelijk resultaat.

Nieuwe pareltjes
PCP Architects voegde in 2012 volgende pareltjes toe aan hun palmares: een opmerkelijk kantoorgebouw (Flexis) in de Jaarbeurslaan te Genk, een rusthuis met een menselijke ziel (de Vierde wand) te Winterslag en een industrieel kantoorgebouw (Tectum) eveneens te Genk. Deze laatste realisatie werd beloond met de Design and Build award 2012 (zie foto).

LOGO PCp 2011 - rondEmiel Van Dorenlaan 69 – 3600 Genk – T 089 700 400 – info@pcp-architects.bewww.pcp-architects.be