Peeters en Zonen – “Meer dan 65 jaar toonaangevende installateur”

Peeters en Zonen uit Bree groeide de afgelopen 65 jaar uit tot een toonaangevende installateur van centrale verwarming, warmtepompen, sanitair, airconditioning, brandbestrijding en luchtventilatiesystemen. “Zowel professionele aannemers als particulieren kunnen ons inschakelen,” vertelt medezaakvoerder Dries Peeters. “We doen zowel nieuwbouw als renovatie. Telkens van a tot z, volledig zoals de klant het wilt. Voor centrale verwarming beschikken we over een erkenning Klasse 6, voor sanitair, airco en ventilatie hebben we een Klasse 5.”

Dries en Jos Peeters.

Peeters en Zonen – opgericht in 1945 – koestert het succesvolle verleden, maar heeft het vizier vooral op de toekomst staan. “De recente en moderne bedrijfsgebouwen in industriezone Kanaal-Noord in Bree getuigen van onze ambitieuze plannen.”

Hechte bedrijvengroep

Ondanks de enorme expansie bleef Peeters en Zonen doorheen de lange bedrijfsgeschiedenis een hecht familiebedrijf. “Sinds 2000 werk ik hier bij papa, wij vormen een perfecte tandem,” vertelt Dries. “Mijn andere broer Bert ontfermt zich over Sani Systems in Leopoldsburg, een dochteronderneming van Peeters en Zonen die zich specialiseert in dak- en gevelwerken. De volledige bedrijvengroep telt inmiddels al meer dan 70 medewerkers. En dan zetten we dagelijks nog een 18-tal onderaannemers in die ons een handje helpen.”

Totaalpartner

Peeters en Zonen presenteert zich als totaalpartner voor alles wat met centrale verwarming, warmtepompen, sanitair, airconditioning, brandbestrijding en luchtventilatiesystemen te maken heeft. “Het toewijzen van deelprojecten aan verschillende installateurs levert ongetwijfeld problemen op. Peeters en Zonen biedt het volledige gamma aan onder één dak. Steeds meer klanten kiezen voor het comfort én de gemoedsrust van één aanspreekpunt. Ze willen terecht bij één en dezelfde partner die alles van a tot z tot een goed einde brengt, zonder in te boeten op kwaliteit en functionaliteit. Om aan de hoge verwachtingen van onze klanten te voldoen, beschikken we over een uitgebreid, divers en gemotiveerd team van vakspecialisten. Zij vormen de kracht van Peeters en Zonen.”

Uitgebreide referentielijst

Zo uitgebreid het dienstenaanbod, zo rijk het opgebouwde klantenbestand. “We besteden evenveel belang aan een bescheiden particulier project als een omvangrijke opdracht van een professionele aannemer. Op vlak van nieuwbouw en renovatie gaan we geen enkel project – hoe groot of complex ook – uit de weg. Doorheen de jaren groeiden Peeters en Zonen uit tot dé specialist in appartementen- en kantoorbouw.” Daarnaast bevat de referentielijst tal van winkels, industriële gebouwen en openbare instellingen zoals ziekenhuizen, rusthuizen, scholen,…. “Enkele projecten uit de nabije omgeving die tot de verbeelding spreken: sporthal Damburg in Bocholt, woonzorgcentrum in Mol en Keerbergen, woonzorgcentrum Huize De Pauw in Sint-Katelijne Waver, de tennishal in Bocholt, 220 appartementen in Leuven, C-mine in Genk, woonzorgcentrum Anicius in Tongeren en een winkelcomplex met appartementen In Tongeren. Verschillende gerenommeerde winkelketens kiezen voor hun nieuwe vestigingen al decennialang voor ons. Dit bewijst dat we werken op lange termijn, telkens met het oog op een duurzaam partnership. We streven daarbij naar een nauw en persoonlijk contact met de opdrachtgever.”

24/24 interventie

Ook de uitbouw van een vakkundige interventiedienst behoort tot dit verhaal op lange termijn. “Onze klanten kunnen 24 uur op 24, zeven dagen op zeven op ons rekenen. Wanneer de situatie dit vereist, komen onze technische mensen meteen ter plaatse om het euvel te verhelpen. Doordat we uitsluitend werken met kwaliteitsmerken – die we dankzij onze jarenlange ervaring door en door kennen – herleiden we de kans op problemen tot een absoluut minimum.”

Professioneel projectmanagement

Naast een vakkundige uitvoering, besteedt Peeters en Zonen veel aandacht aan professioneel projectmanagement. “Een correcte calculatie en stipte projectopvolging vormen onze stokpaardjes. Zo mag u allereerst rekenen op een gedetailleerde offerte met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer u vervolgens voor ons kiest, tekenen we alle voorgestelde systemen volledig uit. Zo weet u perfect wat u van ons mag verwachten. Dankzij onze verschillende installatieteams en de grote voorraad courante materialen, garanderen we een snelle installatieservice. Door verschillende ploegen flexibel in te zetten op de lopende projecten, vangen we pieken met een hoge werkdruk probleemloos op. Wanneer we een timing afspreken, doen we al het haalbare om deze ook effectief na te komen.”

Energiezuinige technieken

Doorheen de verschillende vakgebieden vormt het toepassen van energiezuinige en vernieuwde technieken een rode draad. “Naast de traditionele verwarmingssystemen met radiotoren-, vloer-, wand- of plafondverwarming en alle soorten hoogrendementsketels, specialiseren we ons in systemen die werken op alternatieve energiebronnen. Ook innovatieve – en meestal energiebesparende – koppelingen van uw verwarmingssysteem met domotica behoren tot de mogelijkheden. Dezelfde vlieger gaat op voor airconditioning en luchtbehandeling. Zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen of de verwarming van het zwembad? Geen probleem! Onze eerste warmtepomp plaatsten wij al in 1976. Dus voor ons niets nieuws!”

Droomsanitair

Niet alleen energiezuinigheid staat bij Peeters en Zonen op het voorplan, er mag ook gelukzalig genoten worden. “Dit speelt zich vooral af op het vlak van sanitair. Naast het complete basissanitair voor uw gebouw of woning, staan we ook open voor exclusieve projecten. Wij beschikken over ruime ervaring in het installeren van droombadkamers, bubbelbaden, regendouches, stoomdouches,… Alles op maat én piekfijn afgewerkt!”

Industrieterrein Kanaal Noord 1423, 3960 Bree
Tel.: 089-46 13 24, Fax: 089-46 80 61
info@peeterscv.be, www.peeterscv.be