Plasmajet Advanced Coatings “Dankzij ons gaan machineonderdelen veel langer mee”

Het Lummense bedrijf Plasmajet specialiseert zich reeds meer dan 35 jaar in oppervlaktebehandeling van machineonderdelen. De techniek wordt hoofdzakelijk toegepast om problemen met betrekking tot verschillende vormen van slijtage in industriële omgevingen aan te pakken. Dit gebeurt zowel op nieuwe als op te herstellen onderdelen. Het gamma van coatings is groot… dat van materialen oneindig!

Filip Maesen: “Door het volledig in eigen beheer uitvoeren van spoedherstellingen kunnen zeer korte doorlooptijden gehaald worden.”

Een vak apart
“Thermisch spuiten is een proces dat specifieke know-how vereist,” verklaart gedelegeerd bestuurder Filip Maesen. “Het is logisch dat jarenlange ervaring hier enorm toe bijdraagt. Ondertussen zijn we actief in bijna iedere industrie. Van voeding tot offshore, van petrochemie tot baggerschepen, overal is er slijtage. Het grote kluwen van materialen maakt het thermisch spuiten zo interessant, bijzonder complex, maar tevens uiterst doeltreffend.”

Standtijden van machines verlengen
Bij sleutelonderdelen in productielijnen kan men standtijden verhogen door het aanbrengen van een slijtvaste laag. Hierdoor dalen shut-down-tijden en stijgt de productiviteit. De kost van de coating weegt niet op tegen de winst die eruit volgt.  Machines moeten minder vlug worden stilgelegd, waardoor het rendement stijgt.

Machinewerkplaats
Plasmajet beschikt over een eigen machinewerkplaats. De nadruk ligt hier op het slijpen van harde materialen, maar ook andere bewerkingen komen aan bod. Nauwkeurigheden tot op duizendste van millimeters zijn mogelijk. Werkstukken tot 10.000 kg kunnen worden bewerkt. “Als one-stop-shop vormen we één aanspreekpunt voor de klant,” legt Filip Maesen uit. “We trachten de beste oplossing te geven en geloven in een vertrouwensrelatie op lange termijn.”

Flexibiliteit
Vaak is de levertijd van complexe onderdelen lang. Door het volledig in eigen beheer uitvoeren van spoedherstellingen kunnen zeer korte doorlooptijden gehaald worden. De kostprijs is lager en de kwaliteit hoger. Een win-win situatie gegarandeerd.

De bewuste keuze van een eenvoudige structuur geeft deze kmo extra slagkracht en een enorme flexibiliteit. Een klein onderdeeltje uit een precisiemachine of een 6 meter lange wals, alles kan. Een klein bedrijf dat in alle bescheidenheid grote dingen doet.

Ook hardchroom, nikkel, rubber en andere oppervlaktebehandelingen zijn mogelijk zodat Plasmajet de polyvalente partner is die een symbool vormt voor kwaliteit en afwerking.

Industrieterrein Zolder-Lummen Zuid – Dellestraat 24 – 3560 Lummen
T 013 52 17 37 – info@plasmajet.be – www.plasmajet.be