Porta Nova – Hét deurenadres voor bouwpromotoren

16 jaar geleden lag de ontwikkeling van een eenvoudig en praktisch plaatsingsmiddel voor plaatsen van binnendeuren aan de basis van deurenspecialist Porta Nova. “Mede oprichter Louis Wils en een bevriend ingenieur ontwierpen samen de “Cal-O-Matic” waarmee je deuren tot 30% sneller kan plaatsen,” vertellen zaakvoerders Jan en Peter Wils. “Met deze Cal-O-Matic hebben zij hun intrede op de binnendeurenmarkt gemaakt.”

Jan en Peter Wils.

Sinds zijn oprichting is Porta Nova uitgegroeid tot hét adres voor projectontwikkelaars en particulieren. “Vandaag bestaat onze klantenportefeuille voor 80% uit bouwpromotoren,” klinkt het. “In onze uitgebreide showroom kunnen kopers van woningen en appartementen een persoonlijke keuze maken van hun binnendeuren, dit levert een meerwaarde op voor de bouwpromotoren.” Onze scherpe prijzen voor basisdeuren en ons uitgebreid gamma aan zowel afgewerkte en glazen deuren vormen samen een enorme troef.”

“Bovendien beschikken we over een eigen service- en plaatsingsdienst, een absolute meerwaarde in ons segment. Ons orderboek is steeds aardig gevuld. We richten ons zowel naar kleinschalige projecten, 2 tot 10 wooneenheden, alsook naar grotere stadsprojecten, vb. werf Bervoets te Vorst van 239 wooneenheden.”

De laatste jaren investeerden de broers en hun vader zo’n 1,2 miljoen euro in hun zaak. De showroom in Hasselt blijft het uithangbord, maar de kantoren en ateliers verhuisden naar de Stadsheide in Hasselt. Ook kochten ze een C&C-machine om scherpe prijzen te kunnen blijven garanderen en nog korter op de bal te spelen. “Naast de Limburgse en Brusselse bouwmarkt, zijn we ook reeds actief op de Antwerpse markt en naar de toekomst toe willen we ons marktaandeel bij deze laatste nog verder uitbreiden.”

Stadsheide 35, 3500 Hasselt
Tel.: 011-21 48 66, info@portanova.be, www.portanova.be