Prefaco – Alle prefab voor de ruwbouw onder één dak

Een hoge kwaliteit, optimale klantgerichtheid en de beste productierendementen, gecombineerd met maatschappelijk verantwoord ondernemen: het is allemaal verenigd onder de vlag van Prefaco. Deze onestopshop voor producten in gewapend beton beschikt over een erg breed ruwbouwassortiment en investeert voortdurend in productontwikkeling. De talrijke Belgische aannemers worden dankzij de vier vestigingen bovendien snel op hun wenken bediend.

Stefan Van Buggenhout.

Op 1 januari 2008 beslisten drie Belgische dochterbedrijven van de Ierse CRH-holding om de krachten te bundelen: Omnidal (Wieze), Maessen (Zutendaal) en Marmorith (Houthalen) smolten samen tot Prefaco. Dit jaar kwam daar nog Juma Beton (Lommel) bij. “Die fusie levert talrijke voordelen op,” getuigt algemeen directeur Stefan Van Buggenhout. “Ten eerste kunnen we de aannemers nu een compleet prefabgamma aanbieden. Het gaat uitsluitend om oplossingen op maat, die door ons uitgetekend, geproduceerd en geleverd worden. Alle activiteiten gebeuren volledig in eigen beheer en onze producten zijn zowel BENOR- als KOMO-gekeurd. Op elke site waakt een kwaliteitsverantwoordelijke over de hoogwaardigheid van onze producten.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als dochter van een beursgenoteerde holding hecht Prefaco veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Eerlijkheid en correctheid zijn sleutelwaarden. We besparen onze klanten zoveel mogelijk transportkosten door hen te beleveren vanuit onze dichtstbijzijnde vestiging in Wieze, Doornik, Houthalen of Lommel. Het epicentrum van onze activiteiten situeert zich in Limburg, waar we het leeuwendeel van onze grondstoffen per schip laten aanvoeren. Op die manier ontlasten we ook gevoelig het wegverkeer.”

Zeromur®

Met 380 medewerkers en een omzet van 45 miljoen euro (2011) is Prefaco de onbetwiste marktleider in gewapend beton. “We produceren onder meer vloeren, breedplaten, holle en volle wanden, betonelementen, kolommen, balken en trappen. Via ons Nederlands zusterbedrijf Calduran bieden we ook kalkzandsteen aan. Hoewel we door de fusie tot een grote onderneming zijn uitgegroeid, blijft de KMO-spirit sterk in dit bedrijf aanwezig. We proberen onze medespelers telkens een stapje voor te blijven door de ontwikkeling van nieuwe producten. Goede voorbeelden daarvan zijn de volledige lift- en trapschachten, maar ook met Zeromur® (een holle en volle wand in één, met twee perfect gladde zijden) zijn we een toonbeeld van innovatie.”

Hoeksken 5a, 9280 Lebbeke (Wieze)
Tel.: 053-76 73 73
info@prefaco.be, www.prefaco.be