Preton – “Niets komt vanzelf”

In 2006 startte Preton BVBA, op een braakliggend industrieterrein in Heusden-Zolder, als nieuwe producent van prefab betonnen wandelementen. De productiecapaciteit bedroeg toen circa 500 m² per dag. Nauwelijks twee jaar na de oprichting kwam er een tweede productiehal bij en binnenkort volgt een nieuwe uitbreiding. De productiecapaciteit stijgt dan tot circa 1.700 m² per dag.

Lola Blascetta en Michael Stieglitz.

Een indrukwekkend parcours: meer dan een verdriedubbeling van de productie op amper vijf jaar tijd. Ook het aantal werknemers steeg van 25 bij de start naar een 70-tal vandaag. “Dat danken we aan de sterke groei in deze marktsector en de bundeling van gemotiveerde krachten,” zegt oprichter-zaakvoerder Michael Stieglitz, die Preton samen met compagnon Ed Verhoeven oprichtte. “We zijn als een bom in de markt geland, omdat we meteen konden rekenen op de inzet van onze werknemers en het vertrouwen van onze klanten,” voegt rechterhand mevrouw Gigliola (Lola) Blascetta eraan toe.

“Als je, zoals wij, al meer dan 20 jaar voltijds bezig bent met het fabriceren van betonnen elementen, dan krijg je zowel een sterke band met het product als een diepe kennis ervan,” stelt zaakvoerder Michael Stieglitz. “Ook onze onafhankelijkheid speelt daarnaast een belangrijke rol in ons succes.”

Tot 50 vrachten per dag

Dagelijks worden er 25 tot 50 vrachten prefab wanden afgeleverd op bestemmingen in een straal van zo’n 600 kilometer rond het bedrijf: ongeveer het verste punt waar het transporteren van de betonnen wanden nog rendabel is. Het cliënteel bestaat voornamelijk uit industriebouwers uit zowel België, Nederland en Duitsland als Luxemburg. En dat na een ontstaansgeschiedenis van nauwelijks vijf jaar.

“In tegenstelling tot wat velen dachten tijdens onze startfase in het voorjaar van 2006, stonden wij er al in juli van datzelfde jaar,” kijkt zaakvoerder Michael Stieglitz tevreden terug. “Toen startte de productie van de eerste elementen. We leverden onze bestellingen mooi op tijd af. Bij die eerste wanden zaten er ook die bestemd waren voor ons eigen gebouw: alleen het skelet en het dak waren af, de rest moest nog worden aangebouwd.”

Prefab is niet saai

Met een gebouw van prefab wanden die eruitzien als grote, vlakke rotsmuren, dat Preton leverde aan een brouwerijgigant, toont het bedrijf dat het zich aan productinnovatie durft te wagen. Dat heeft het bedrijf volgens mevrouw Gigliola Blascetta ook te danken aan het voor geen kleintje vervaarde team. “Elk gebouw is een nieuwe puzzel,” zegt ze.

“Door het geloof en vertrouwen in onze eigen vaardigheden, hebben wij inzake productie, kwaliteit en service een goede naam opgebouwd. Dankzij de inzet van onze werknemers, staan wij samen sterk,” besluit zaakvoerder Michael Stieglitz.

Mijnwerkerslaan 15, 3550 Heusden-Zolder, Tel.: 011- 52 55 85
Fax: 011- 52 55 86, info@preton.be, www.preton.be