PTMC Lummen – Hoe een foliemerk zich verder ontwikkelt

Polyplast Trading and Manufacturing Company bedient al sinds 1993 een aantal rake folieniches, maar dit Lummense bedrijf werd eveneens getroffen door de economische crisis. Overnemer Kurt de Worm sleurde het bedrijf met een innovatief businessmodel en de ontwikkeling van de afdeling specialty chemicals uit die impasse. Het resultaat volgde snel: dit jaar realiseerde PTMC een omzetgroei van maar liefst 25% en wordt er actief gezocht naar bijkomende medewerkers.

Kurt de Worm.

De folies die PTMC ontwikkelt, versnijdt en levert, komen in de meest uiteenlopende toepassingen terecht: het bedrijf levert onder meer folies voor diverse meubeltoepassingen, de bladen voor plastic kerstbomen en hagen, folies voor speel- en bankkaarten en de plastic beschermlaag van raamkozijnen.

Onder de leiding van Kurt de Worm, die het bedrijf vorig jaar overnam, werden er opslagruimten opgezet in de belangrijkste werelddelen om sneller bij de internationale klanten te geraken. “Daardoor kunnen ook de iets kleinere klanten bediend worden met leveringen per palet in plaats van per container, wat een belangrijke drempel wegneemt,” zegt de Worm.

Het proces van een gemiddelde bestelling start bij de ontwikkeling van een folie met de precieze fysieke eigenschappen die de eindklant wenst. Vervolgens wordt het product ontwikkeld en geproduceerd. In Lummen kan het materiaal – indien nodig – nog op maat worden versneden, voordat het wordt verscheept naar de klant. ”We doen quasi bij elke levering opnieuw aan research and development en koppelen dat aan een proactieve logistieke opvolging,” zegt de Worm. “Dat kost tijd en energie, maar het helpt ons om flexibel te zijn en precies in te spelen op de noden van de klant. Daarnaast zijn we 24 op 24 uur en zeven dagen op zeven beschikbaar, en kunnen we snel beslissingen nemen.”

Europaweg 23, 3560 Lummen
Tel.: 011-37 34 84, sales@ptmc-polyplast.be, www.ptmc-polyplast.be