Quick Mix – LOBATHERM zet de verwarming een graadje lager

“Buitengevelisolatie, de perfecte manier van isoleren,” verzekert Rob Van Broekhoven. “Niet voor niets. Er is immers gebleken dat isoleren aan de buitenzijde van een gebouw de beste manier is om kou buiten te houden en temperatuurschommelingen te voorkomen. Dankzij buitengevelisolatie is het mogelijk een optimaal leefklimaat te creëren en tegelijkertijd de verwarming een graadje lager te zetten.”

Rob Van Broekhoven.

Als Rob Van Broekhoven het over buitengevelisolatie heeft, dan gaat het om LOBATHERM, het gevelisolatiesysteem van Quick-Mix, dat geschikt is voor alle bouwprojecten zowel nieuwbouw als renovatie. “Anno 2010 is het niet meer de vraag of je isoleert, maar wat de beste methode is om te isoleren. En dan blijkt het LOBATHERM-gevelisolatiesysteem veruit het meeste rendement te behalen en niet alleen wat betreft de stookkosten.

Het LOBATHERM-systeem vereist in nieuwbouw een ‘eensteense’ (geen spouw) cascoconstructie waardoor de ruwbouw eenvoudiger en goedkoper wordt. Het systeem is bovendien isolerend en gepleisterde afwerking in één en biedt hiermee zowel creatieve als constructieve vrijheid. Elke nieuwe of bestaande constructie, hoe complex ook, kan naadloos ingepakt worden in met een isolatielaag in onbeperkte dikte. Wat de afwerking betreft kan de opdrachtgever kiezen siliconenharspleisters, minerale pleisters, silicaatpleisters, … en een bijna onbeperkt aantal kleuren. Bovendien mag het LOBATHERM-systeem na de ETA-keuring vanaf eind 2010 ook het ATG-keurmerk dragen.”

LOBATHERM is een product van Quick-Mix, een fabrikant die samen met Tubag de Quick-Mix groep vormt. Quick-Mix produceert gevelisolatiesystemen, alle types van gevelpleisters, droge mortels, bouwchemische afdichtingsproducten, kortom alle producten van kelder tot dak terwijl Tubag vooral op de renovatie en restauratiemarkt trassgebonden producten produceert. De Quick-Mix Groep is een onderdeel van SIEVERT AG & Co, een holding in diverse sectoren van de bouwnijverheid die met circa 1.400 medewerkers opereert vanuit 110 vestigingen in Duitsland, China, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Oekraïne en sinds kort ook Rusland. Sievert AG realiseerde een omzet van bijna 260 miljoen euro.

Ecologisch verantwoord

“Het gevelisolatiesysteem van Quick-Mix garandeert een fraaie, strakke afwerking die ecologisch verantwoord is,” aldus Rob Van Broekhoven die reeds jaren ervaring heeft met gevelisolatiesystemen en inmiddels als zelfstandig ondernemer nauw samenwerkt met architecten, verwerkers, aannemers, studiebureaus, overheden en particulieren in België en Nederland. “Ik ga altijd voor optimale kwaliteit. Afgelopen jaren heb ik tal van gerenommeerde vakmensen om me heen verzameld die de werken conform de strakke regels van Quick-Mix uitvoeren. Ik ben bij voorkeur vanaf de ontwerpfase betrokken bij de bouw, zodat elk detail vooraf kan worden vastgelegd omtrent de soort isolatie, de gewenste K-waarden, het type afwerking en eventuele subsidieaanvragen…”

Overigens…. wie bouwbiologisch wil bouwen moet bij Tubag zijn. Tot op heden zijn een 20-tal strobalenwoningen afgewerkt met een trasskalkpleister van Tubag.

Snel en flexibel

Op dit moment komen alle Quick-Mix materialen uit de fabrieken van Osnabrück en Kruft in Duitsland en Contern in Luxemburg. Om nog sneller en flexibeler te kunnen werken opent Quick-Mix begin 2011 een depot in Limburg. Hier zullen alle producten van isolatie tot sierpleister op stock zijn en er zal ook een kleurstation zijn zodat ingekleurde producten ter plaatse en onmiddellijk beschikbaar zijn.

Weg naar Zwartberg 163, 3660 Opglabbeek, Tel.: 0495 -50 20 29
Fax: 089-85 27 91, r.vanbroekhoven@quick-mix.com, www.quick-mix.com