Rayen Klimatechniek – “We zoeken de beste verwarmings- en sanitairformule voor elke klant”

In geen tijd is Rayen Klimatechniek uit Beringen uitgegroeid tot een allrounder in de bouw. Het bedrijf installeert hoofdzakelijk verwarming en sanitair bij kmo’s en bouwpromotoren, maar is ook erg bedreven in de nieuwste ventilatie- en aircotechnieken. Ook wie milieuvriendelijke investeringen plant, zoals zonnecollectoren of een warmtepomp, is bij Rayen Klimatechniek aan het juiste adres.

Peter Rayen.

De steile opmars van Rayen Klimatechniek is zacht uitgedrukt buitengewoon. In 2000 startte Peter Rayen een bvba, die zich gespecialiseerd heeft in sanitair, verwarming, koeling en airconditioning. Tien jaar later staat hij aan het hoofd van een bedrijf met 15 medewerkers. “Voor veel klanten – in hoofdzaak kmo’s en bouwpromotoren – installeren wij een totaalpakket. Dat begint dikwijls met de verwarming en mondt uit in het sanitair, de ventilatie en de nieuwste energiezuinige ontwikkelingen,” zegt Peter Rayen. “Op elektriciteit na kunnen wij eigenlijk alles wat betreft installatie: van het leggen van een simpele buis tot de complete afwerking van het sanitair. Ons werk start bij het begeleiden van onze klanten bij de aanvraag van allerlei nutsleidingen en zit er pas op bij de volledige oplevering.”

Tegenwoordig zijn condensatietechnieken en warmtepompen goed ingeburgerd. “We volgen de recente ontwikkelingen in onze sector nauwlettend en stellen een oplossing op maat voor,” beklemtoont Peter Rayen. “Alles hangt af van het beschikbare budget. Toch krijgt wie kiest voor aardgas dezelfde topservice als de klanten waar we een warmtepomp of een combinatie met fotovoltaïsche panelen installeren. Wij passen ons steeds aan de wensen van onze opdrachtgevers aan en denken mee over de beste formule. Heel wat bedrijven proberen zo snel en goedkoop mogelijk hun ding te doen, terwijl wij onze klanten een prijsbewust concept voorleggen dat op lange termijn de beste oplossing oplevert. We zijn niet dé goedkoopste in de branche, maar dragen wel kwaliteit en service hoog in het vaandel.”

Bereikbaarheid

Rayen Klimatechniek verzorgt onder meer het sanitair in heel wat tankstations van Lukoil, Q8, Total en Texaco. “De nieuwe wc’s en het gerenoveerde sanitair in de grote restaurants naast de autosnelwegen zijn door ons gebouwd,” aldus Peter Rayen. “Ook de petrochemische sector doet graag een beroep op ons, aangezien we snel en kwaliteitsvol werk afleveren. Door deze grote projecten is de onderneming op korte tijd flink gegroeid. Het wordt steeds drukker, maar toch blijf ik de eindverantwoordelijke. Ik bezoek de werven geregeld en blijf hét aanspreekpunt van Rayen Klimatechniek. Het is voor veel klanten een geruststelling dat ze bij mogelijke problemen of wijzigingen bij mij terechtkunnen. Er is interne versterking op komst omdat we deze service in stand willen houden. Een verwarming kan ook buiten de kantooruren stuk gaan. Door onze bereikbaarheid en flexibiliteit beseffen onze klanten dat problemen snel weer opgelost zullen zijn.”

Koolmijnlaan 192, 3582 Beringen
Tel.: 011 39 38 57
info@rayenklimatechniek.be
www.rayenklimatechniek.be