Reinier Teunissen, Watertechniek Teunissen – “Een webshop is nooit af”

Heel wat ondernemingen trachten hun producten naast de gewone verkoop ook via een webshop aan de man te brengen. Zo ook Watertechniek Teunissen uit Overpelt en Hasselt. Watertechniek is, zoals de naam laat vermoeden, hun specialiteit. U vindt er alles, van een eenvoudige dompelpomp tot complete installaties voor beregening. Na amper enkele maanden online te zijn, nemen ze het woord succes al in de mond. Zaakvoerder Reinier Teunissen en webmaster Pieter Vandenboer geven tekst en uitleg.

Reinier Teunissen: “We hebben nu dagelijks meer dan 300 bezoekers en het aantal stijgt.”
Reinier Teunissen: “We hebben nu dagelijks meer dan 300 bezoekers en het aantal stijgt.”

M.M.: Van waar het idee om met een webshop te starten?
“Ik loop er al een tweetal jaren mee rond. Op een bepaald moment heb ik contact gezocht met een Nederlandse collega en vanaf toen is het eigenlijk allemaal snel gegaan.”

M.M.: Zo snel dat u het nu al omschrijft als een succes.
“Dat klopt. Vroeger hadden we enkel een website met een catalogus in pdf. Mensen konden onze producten bekijken maar niet bestellen. We hadden het gevoel dat we klanten misliepen. We hebben nu dagelijks meer dan 300 bezoekers en het aantal stijgt.”

M.M.: Heeft de webverkoop geen negatieve gevolgen voor de fysieke verkoop?
“Integendeel. Al onze online klanten zijn nieuw. Maar ook in de winkel merken we dat we heel wat onbekende gezichten over de vloer krijgen. Meestal zijn het mensen die op onze website gevonden hebben wat ze zochten, maar graag toch eerst een afspraak maken voor een woordje uitleg. Het gaat dan vooral om duurdere investeringen.”

M.M.: Bestaat er een formule voor een succesvolle webshop?
“Ik denk dat die voor iedereen anders is. Onze webshop moet gebruiksvriendelijk zijn, informatief en vooral heel compleet. En pas dan komt de prijs. Watertechniek Teunissen moet overkomen als een betrouwbare partner met 25 jaar ervaring waar u ook achteraf kunt aankloppen wanneer er een probleempje zou zijn. Wij zullen nooit uitpakken met stunts aan dumpingprijzen.”

M.M.: Wanneer is een website gebruiksvriendelijk?
“Voor ons is de maatstaf vijf muisklikken. Na vijf handelingen moet de klant belanden op de pagina van het product dat hij zoekt.”

M.M.: Is een webshop ooit ‘af’?
“Neen, met Pieter heb ik iemand in dienst genomen die er constant mee bezig is. Alle productomschrijvingen op de website moeten correct zijn. Een monnikenwerk dat bijna ten einde is. En dan begint de publiciteit. Tot nu toe hebben we er enkel voor gezorgd dat we bij de zoekrobots goed scoren. Een volgende opdracht is internetmarketing. Dat betekent campagnes opzetten via sociale media, linkbuilding. Aan een webshop is altijd werk, maar het resultaat is er ook naar.”

www.watertechniekteunissen.bewww.waterpompshop.be

Walter Briers