Renault Paesmans Beringen – “Drive the Change”

In Limburg kan je niet over Renault spreken zonder dat groep Paesmans bijna automatisch ter sprake komt. Het familiebedrijf is intussen al drie generaties nadrukkelijk aanwezig in het Limburgse autolandschap. De Beringse concessie bestaat sinds 1986 en werd in 2002 door de groep overgenomen. “Het is de tweede grootste vestiging van onze groep,” zegt Wilfried Paesmans. “Met uitstekende accommodaties voor professionele klanten.”

Wilfried Paesmans.

Het filiaal in Beringen is een van de vier volwaardige Renault-concessies van de groep Paesmans in Limburg, naast Hasselt, Herk-de-Stad en Bree. “Het is een concessie met heel wat extra troeven voor onze klanten,” vertelt Wilfried Paesmans. “Vanzelfsprekend kunnen klanten er terecht voor de aankoop en verkoop van Renault en Dacia wagens. Daarnaast beschikt het filiaal in Beringen over een fullservice tankstation en is het ook het enige filiaal in onze groep met een eigen moderne carrosserieafdeling. De garage in Beringen neemt al het carrosseriewerk van de hele groep voor haar rekening. De carrosserieafdeling was dan ook een van de belangrijkste redenen voor de overname in 2002.”

Fleet

Door de ligging, dichtbij een aantal industrieterreinen, is het filiaal in Beringen een garage met veel professionele klanten. “Het fleetprogramma Renault PRO+ is hierdoor in Beringen heel goed uitgebouwd,” weet Paesmans. “Een bedrijfsklant heeft specifieke noden en daar spelen we perfect op in. In Beringen hebben we uitgebreide openingsuren, voorbehouden aan ons fleet-cliënteel. Zij krijgen bij problemen ook een diagnose binnen de halve dag en onderhoud is mogelijk zonder afspraak binnen de acht werkuren. We bieden een gedetailleerd bestek met raming van de immobiliseringstijd binnen de vier uur aan, en in geval van herstellingen voorzien we steeds een vervangvoertuig van dezelfde categorie (type standaard bestelwagen). Klanten die een nieuw voertuig willen aankopen, kiezen uit een brede waaier tentoongestelde nieuwe en tweedehands bedrijfsvoertuigen, ook met ombouw. Een testrit is mogelijk zonder afspraak en binnen de 48 uur volgt een commercieel aanbod op maat van de wensen en behoeften.”

Snellere service

De Beringse concessie maakte sinds de overname door Paesmans een hele evolutie door. “Na de overname hebben we zo snel mogelijk de service in Beringen afgestemd op de werking van de rest van de groep,” legt Paesmans uit. “Wat goed was, hebben we behouden, waar nodig is bijgestuurd. We staan op een eerlijke service voor een eerlijke prijs. Op die manier zijn we er niet alleen in geslaagd de bestaande klantenportefeuille te behouden, we zijn de jongste tien jaar in Beringen ook flink gegroeid. Doordat het filiaal nu opgenomen is in onze groep, kunnen klanten bij onderhoud of herstellingen sneller geholpen worden. Wisselstukken kunnen uitgewisseld worden, ervaringen gedeeld, zelfs problemen met personeel – bijvoorbeeld iemand die onverwacht wegvalt door ziekte – kunnen we opvangen. De wachttijd voor klanten is hierdoor heel wat korter dan bij veel andere garages.”

600 wagens

Ook wie een nieuwe wagen wil kopen is bij Renault Paesmans in Beringen aan het goede adres. “Door de kracht van de groep hebben we meer dan 500 nieuwe wagens, Renault en Dacia, onmiddellijk of zeer snel ter beschikking,” zegt Paesmans. “Tel daar de tweedehands- en directiewagens bij en je zit aan een cijfer ruim boven de 600 wagens. Vind je daar als klant je gading niet tussen, dan is het ook steeds mogelijk om een wagen volledig naar eigen smaak en voorkeur samen te stellen. Bij Renault weten we dat onze professionele klanten activiteiten beoefenen waaraan specifieke behoeften verbonden zijn, en daarom hebben we oor voor de behoeften van deze professionals. Hierdoor hebben we een volledig assortiment ontwikkeld van bedrijfsvoertuigen met uitstekende professionele ombouwingen.”

Beringse vestiging bij top Renault-garages in België

Renault voert elk jaar een onderzoek uit naar de kwaliteit van de service in Belgische vestigingen. “Ons filiaal in Beringen scoort zeer goed in dit onderzoek,” zegt Paesmans trots. “Het is qua kwaliteit en service het filiaal met de beste cijfers voor onze groep. En ook over heel België is de Beringse concessie een van de betere concessies in het land. Beringen behoort tot de top tien Renault garages in België. Een resultaat waar wij natuurlijk behoorlijk fier op zijn.”

Koolmijnlaan 120, 3580 Beringen
Tel.: 011-45 84 00, Fax: 011-45 84 09
info@paesmans.be, www.paesmans.be