Reynders Lummens Tuinbedrijf

“Onze tuinen zijn een totaalpakket”

Een trendy tuin met steenkorven, wandelpaden in natuursteen en een zwemvijver: het is een droom die gretig in verpakte vorm wordt verkocht in televisieprogramma’s, magazines en zaterdagbijlagen van kranten. Geert Reynders is een van die vakmannen die deze droom in één pakket werkelijkheid doet worden.“Mensen geven veel geld uit aan hun tuin,” zegt Geert Reynders, die al 18 jaar werkzaam is als vakman bij het Lummens Tuinbedrijf en de onderneming ondertussen ook heeft overgenomen van zijn vader. “Zeker bij de oudere generaties merk je dat, je krijgt quasi niets meer voor je geld als je het op een spaarrekening plaatst, dus oordelen ze vaak dat ze het beter uitgeven aan een mooi uitgewerkte tuin. Ze kunnen die zelf aanleggen, maar dan zijn ze een paar maanden bezig voordat het helemaal goed zit. Als ze er vaklui voor in dienst nemen, is het op een week of twee gebeurd. Dat wordt overigens maar zo duur als je dat zelf wilt: in een tuin van 30 tot 40 are kun je heel wat sierelementen kwijt, maar ook van een oppervlakte van 15 are kun je een mooi project maken.” 

Totaalpakket
Reynders werkt in principe in de hele provincie Limburg, met uitschieters tot Mol en Leuven. Binnen dat werkgebied zijn er heel wat concurrerende tuinbedrijven, maar Reynders Lummens Tuinbedrijf differentieert zich door middel van het totaalpakket dat wordt aangeboden, door bekwaam personeel en door veel te investeren in goede machines zodat alles efficiënt afgewerkt wordt. Het bedrijf neemt de volledige tuin voor haar rekening, van ontwerp tot bestrating en afsluiting in Bekaert-staaldraad. Alle deeltaken, met inbegrip van grond-, drainerings- en opruimingswerken, inzaaiingen van het gazon, aanleg van vijver en borrelelementen, schutsels, kleine metselwerken en verlichting, worden verzorgd. “Een paar deelaspecten, zoals het aanleggen van zwembaden, besteden we uit, maar we blijven het volledige project overzien,” zegt Reynders. “De klant heeft dat graag zo: hij wil een tuin, met alles erop en eraan, en is niet graag bezig met het opvragen van offertes voor onderdelen daarvan.”
Geert Reynders.
Uw tuin in het groen dat is wat wij doen
Reynders’ tuinaanlegbedrijf legt op die manier jaarlijks 30 tot 40 nieuwe tuinen aan, en beheert ook een portefeuille van een 25-tal tuinen die geregeld worden onderhouden. Van het bijsnoeien en cosmetisch opkalefateren van de planten tot het maaien van het gras. Twee van de zes vaklui die het bedrijf in dienst heeft, houden zich fulltime met onderhoud bezig. De andere vier, Reynders zelf plus drie medewerkers, werken soms in twee ploegen constant aan de aanbouw van nieuwe tuinen.
Bedrijven
“In principe werken we het liefste met vieren aan één project, want op die manier win je enorm aan snelheid,” zegt Reynders. “Maar soms blijven we nog met tweeën achter voor de afwerking, terwijl de twee anderen al aan de voorbereiding van een volgend project beginnen. Ons orderboek zit, zeker de afgelopen jaren, constant goed vol, dus we moeten zo efficiënt mogelijk werken.”

Veel van de klanten van het Lummens Tuinbedrijf zijn KMO’s, oppert Reynders. “Zeker op gebied van onderhoud maken die een aanzienlijk gedeelte van ons cliënteel uit. Het zegt iets over je bedrijf als je terreinen piekfijn in orde zijn: het is het eerste wat de bezoeker in de gaten krijgt, voordat hij ook maar door de voordeur is gestapt.”

Schalbroekstraat 120
3560 Lummen
Tel.: 013-52 13 69