SAK Pellens – Schaekers – “Boekhouders zijn te duur voor routinetaken, wij mikken op toegevoegde waarde”

Geen enkel financieel document verlaat Studie- en Advieskantoor (SAK) Pellens – Schaekers vooraleer zaakvoerder Eric Pellens het gecontroleerd heeft. “Klanten verwachten dit,” stelt hij. “Ze kiezen dit kantoor voor onze persoonlijke aanpak en mijn jarenlange ervaring en kennis. Anders dan bij vele uit de voegen gebarsten accountancykantoren beschouw ik dat als een erezaak.”

Eric Pellens.

Geen groot promotiebord in de voortuin, geen opvallende gevelreclame. Enkel een bescheiden gevelplaatje bevestigt dat SAK Pellens – Schaekers zijn thuisbasis heeft in een statig gebouw in de Jos Verlindenstraat in Sint-Huibrechts-Lille, deelgemeente van Neerpelt.

Deur altijd open

Meteen tijdens het gesprek met zaakvoerder Eric Pellens blijkt dat een low profile en discretie al 20 jaar deel uitmaken van de succesvolle bedrijfsaanpak. “Voor onze klanten staat de deur altijd wijd open,” vertelt Eric Pellens. “We streven steeds naar een persoonlijk contact, of het nu gaat om een kleine zelfstandige of een groot bedrijf uit de Limburgse Trends Top 10. Beide klantencategorieën zijn ruim vertegenwoordigd in ons uitgebreid klantenbestand.”

Toegevoegde waarde

Eric Pellens heeft een duidelijke visie op wat een boekhoudkantoor hoort te doen. “Uiteraard boeken wij de facturen van klanten in als ze dat wensen, maar we hebben het liefst dat ze dit klusje zelf klaren of door medewerkers laten doen. We stellen hiervoor graag alle nodige softwaretools ter beschikking en verzorgen de gewenste opleidingen. Boekhouders zijn volgens onze visie te duur voor routinetaken, wij mikken met ons team van zes gespecialiseerde medewerkers daarentegen op een maximale toegevoegde waarde.”

Elke vraag

Deze toegevoegde waarde overstijgt het grondig analyseren van de wettelijke financiële documenten en omvat ook begeleiding bij controles of het verstrekken van advies bij investeringen en bedrijfsovernames. “In principe kan een zaakvoerder of manager met elke financiële of fiscale vraag bij ons terecht. Wij maken er een erezaak van om balansen en resultatenrekeningen grondig te analyseren. Deze bevatten een schat aan bedrijfsinformatie. Vele andere boekhoudkantoren laten deze kans ongebruikt. Wij denken voortdurend mee met de business van de klant, want daar – zo vind ik – draait ons vak om.”

Jos Verlindenstraat 1, 3910 Neerpelt
Tel.: 011-80 55 72, Fax: 011-80 55 73
info@sakpellens.be