Sarah Claes (blogschrijven.be) geeft tips om hoger te scoren in Google

“Breng je verhaal met nieuwe en relevante content!”

Sarah Claes.
Sarah Claes.

Een goede SEO-copywriter vertelt niet enkel je verhaal, maar schrijft je website ook naar de top van de Google-ranking. Sarah Claes van blogschrijven.be is specialiste in deze materie. Wat is nieuwe en relevante content? Hoe word je beter gezien en gevonden op het web?

M.M.: Een correct geschreven tekst is per definitie geen uitstekende webtekst.
Sarah Claes: “Dat klopt. Wanneer je een tekst voor een website schrijft, moet je met bepaalde punten rekening houden. Google controleert immers alle websites op inhoud, de content zeg maar, en beoordeelt deze content volgens eigen ontworpen algoritmen. Je scoort pas goed wanneer jouw teksten voldoen aan hun eisen.”

M.M.: Waarmee moet je dan allemaal rekening houden?
“In de eerste plaats moeten je teksten taalkundig correct zijn. Taalfouten worden door Google als onprofessioneel bestempeld en dat merk je aan je ranking. Verder moet de inhoud relevant zijn voor de internetbezoeker, en dus ook voor je bedrijf of het product dat je verkoopt.”

M.M.: Hoe begin je daar aan?
“Wanneer we met onze klanten aan tafel zitten, trachten we altijd te achterhalen wie ze willen bereiken met hun website. Wie is hun doelgroep en wat zijn de meest voorkomende zoektermen die gebruikt worden. Je moet je als het ware kunnen inleven in de gedachten van je potentiële klanten. Met welk woord of welke termen gaan zij via Google op zoek naar wat ik aanbied? Daarrond bouw je dan je verhaal.”

M.M.: Maar eens je een correcte en mooie website hebt, ben je voor jaren gesteld.
“Zo werkt het niet. We trachten onze klanten altijd zo hoog mogelijk te brengen in de Google-ranking. Daar geraken is niet altijd eenvoudig, er blijven is echter nog moeilijker. Zeker wanneer je concurrenten hetzelfde doel voor ogen hebben. Daarom is het belangrijk dat je website leeft, dat er regelmatig nieuwe en boeiende info op verschijnt. Een blog is daarvoor een ideaal middel dat wij altijd aanraden. Het laat toe om nieuwe en relevante content bekend te maken. Daar ben je als internetbezoeker toch naar op zoek, en dat scoort dus ook in Google.”

M.M.: Ik kan me voorstellen dat heel wat bedrijfsleiders de wenkbrauwen fronsen. Wat moet ik telkens weer vertellen is een vraag die ze zich ongetwijfeld stellen.
“Ieder bedrijf heeft een interessant verhaal. En een blog moet nooit lang zijn. Stel je bedrijf of een bepaald product in het kort voor, geef tips, speel in op de actualiteit die betrekking heeft op jouw sector. Als je lezers zover krijgt dat ze reageren op jouw blog scoor je natuurlijk helemaal. Belangrijk is dat je gestructureerd werkt en op regelmatige tijdstippen. Trouwens, niet enkel Google zal je website of je verhaal steeds meer waarderen. Ook je klanten.”

SEO?
In vaktermen heet het afstemmen van webteksten op de norm van zoekmachines SEO, wat de afkorting is van Search Engine Optimization. Specialisten achterhalen wat Google verlangt en passen uw teksten hieraan aan.

Tips van Sarah
Wel

  • Schrijf een goede en vlotte tekst zonder taalfouten
  • Zorg voor relevante inhoud, focus op je topic
  • Denk in eerste instantie aan je doelgroep en niet aan de zoekmachine

Niet

  • Overdrijf niet met het aantal zoekwoorden in je tekst
  • Kopieer geen teksten van een andere website. Herwerk ze en verwijs er eventueel naar
  • Verberg geen woorden door ze in het wit te zetten op een witte achtergrond. Google herkent ze toch en haalt je ranking naar beneden

Meer tips op blogschrijven.be

Walter Briers