Schoofs – Sterk in projectontwikkeling

Bouwbedrijf Schoofs blijft uitstekend presteren in een moeilijke markt. Het orderboek is tot midden 2013 goed gevuld. Sinds de oprichting, 70 jaar geleden, is Schoofs nog steeds een groeibedrijf. De laatste jaren bouwt het tevens een sterke reputatie op in projectontwikkeling.

“Het project in Morlanwelz wordt gebouwd op een oude industriële site.”

“Naast het traditionele werk als aannemer gaan we almaar vaker met eigen projecten van start,” zegt bestuurder Ivan Geeraerts. “Onze profilering als ontwikkelaar van voornamelijk commerciële projecten werpt overigens vruchten af. Het leidt tot een mooie omzetstijging en het zorgt ervoor dat we op koers blijven in een moeilijke bouwmarkt, waarin de prijzen zwaar onder druk staan. Voor de projectontwikkelingen kijken we trouwens regelmatig naar Wallonië. In dat deel van het land is er nog meer beschikbare ruimte en ligt de prijs van de grond doorgaans een stuk lager.”

Retailpark
Een voorbeeld van een commercieel project waar Schoofs terecht trots op is, wordt momenteel gebouwd in het Henegouwse Morlanwelz. Het gaat om een retailpark van 6000 m2 waarvan de opening in het voorjaar van 2013 is gepland. Onder meer Brico, Le Discount, Intermarché en Shoe Discount hebben er al een nieuwe vestiging gepland.
Ivan Geeraerts: “Het project in Morlanwelz wordt gebouwd op een oude industriële site. Door een doordacht ontwerp met respect voor het industriële erfgoed, konden de nodige vergunningen worden bekomen. De waardevolle voor- en zijgevel van het oude hoofdgebouw worden gerestaureerd en de nieuwe winkelruimtes worden er als het ware ‘ingeschoven’. Dit resulteert in een geslaagde combinatie van renovatie en nieuwbouw, die zeker een meerwaarde voor de omgeving betekent.”

Vertrouwde partner
Schoofs nv is een familiebedrijf dat 70 jaar geleden werd opgericht. In 2011 werd de onderneming uitgeroepen tot Limburgse Trends gazelle in de categorie ‘middelgrote ondernemingen’. Met meer dan 30 jaar ervaring in het (ver)bouwen van grote winkelpanden, is Schoofs een vertrouwde partner voor de grote spelers in de retailsector. Daarnaast is het bedrijf een gevestigde waarde op de markt van algemene bouwwerken.
Momenteel telt Schoofs een 45-tal medewerkers. In het bedrijf staan een familiale en persoonlijke aanpak centraal. Door een doorgedreven professionalisering en het werken met multidisciplinaire teams tracht Schoofs de bouwheren bij te staan in het volledige bouwproces.

Daalhofstraat 45 – 3840 Borgloon
T 012 74 15 71 – info@schoofsbouw.be
www.schoofsbouw.be